Omvård­nads­boende

När dina behov av vård och omsorg ökar eller när du inte längre känner dig trygg hemma kan omvårdnads­boende vara ett alternativ.

Särskilt boende är en boende- och vård­form där du får service, omvårdnad och tillsyn dygnet runt. I Enköping finns ett flertal boenden i olika delar av kommunen. Du kan ansöka om boende och om du bedöms vara i behov av att flytta får du en plats.

Alla boenden har gemensam matsal där det serveras frukost, lunch, middag samt kaffe och mellanmål. Har du behov av särskild kost ordnas det.

Vanliga frågor

Är omvårdnadsboende samma sak som 65+?

​Vill du ställa dig i kö för ett boende för 65+ vänder du dig till Enköpings hyresboestäder (EHB) och deras kösystem. Du når dem på telefon: 0171-62 58 20. Du kan också vända dig till Uppsala bostadsförmedling, växel 018-727 00 00.

Var finns information om avgifter inom vård och omsorg?

Vi har samlat information och vanliga frågor om avgifter på en egen sida.

Avgifter inom vård och omsorg

Hur fungerar hyran på ett omvårdnadsboende?

​På ett omvårdnadsboende har du ett eget hyreskontrakt och betalar den hyra som är aktuell för just din lägenhet. Hyran betalas i förskott på en särskild faktura. Vänd dig till samhällsbyggnadsförvaltningen om du har frågor som gäller hyran, kontrakt eller uppsägning av lägenheten.

Fördjupning