Gläntans omvårdnad­s­boende

Gläntan ligger mitt i Fjärdhundra samhälle som omges av ett vackert och fridfullt jordbrukslandskap.

Bild som visar utsidan av omvårdnadsboendet Gläntan i Enköping.

Fakta om boendet

  • Adress: Skolvägen 8-10
  • Antal platser: 32
  • Driftsform: Offentlig
  • Huvudman: Enköpings kommun
  • Så tycker kunderna: 71 procent positiva svar, 29 procent neutrala eller negativa svar. *

Organisation

Gläntan är ett tvåvåningshus med 32 lägenheter. Lägenheterna är indelade i fyra enheter: Aspen, Björken, Eken och Linden. En av avdelningarna har inriktningen omvårdnad för personer med demenssjukdom.

Boende- och utemiljö

Lägenheterna är 30 kvadratmeter stora och har kokmöjlighet, badrum och balkong eller uteplats. Du möblerar din lägenhet med dina egna möbler och tillhörigheter. Det ingår en höj- och sänkbar säng med madrass.

På bottenplan finns en gemensam samlingssal. I den har vi de större aktiviteterna.

Utomhus har vi en stor gemensam uteplats. De enheter som är på markplan har en uteplats. Runtom boendet finns fina promenadstråk.

Vår omvårdnadspersonal finns i närheten dygnet runt.

Måltider

Vi får maten från Fjärdhundraskolans kök. På vardagarna får vi den levererad varm inför lunch och middag. På helgerna får vi både lunchen och middagen kall eller delvis tillagad. Vi värmer eller lagar det sista i våra kök. Frukost, fika och tillbehör lagar vi alltid själva.

Du väljer själv om du vill äta i din lägenhet eller om du vill sitta i den gemensamma matsalen på avdelningen. Vid måltiderna sitter personalen med och ger stöd till dem som behöver. På helgerna vill vi sätta lite guldkant på tillvaron – då dukar vi alltid med finporslin.

Aktiviteter

Varje enhet har en aktivitetsansvarig som håller i olika aktiviteter på enheten eller i samlingssalen, om det är en större aktivitet. Varje vecka har vi promenadgrupp. Fjärdhundra kyrka gästar oss varje vecka för att ordna aktiviteter. Då och nu bjuder vi in musikunderhållning.

Bemanning

Boendet är bemannat dygnet runt. Vi har en husläkare som är kopplad till boendet som du också har möjlighet att välja som din husläkare.

Film om Gläntan

I filmens beskrivning på YouTube hittar du också en textversion av filmen.

Kontakta oss

Resultatenhetschef

Carolina Alm
Telefon: 0171-62 65 45 (klockan 7.30–16 vardagar)
E-post: carolina.alm@enkoping.se

Sjuksköterska

Telefon: 0171-62 65 23 eller 0171-62 65 11 (klockan 7–16 vardagar)

Enheterna

Aspen

Telefon: 0171-62 65 12

Linden

Telefon: 0171-62 65 15

Eken

Telefon: 0171-62 65 14

Björken

Telefon: 0171-62 65 13

Nattpersonal

Telefon: 072-1470165

* Socialstyrelsen gör en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten på äldreboenden som heter "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen". Statistiken som presenteras kommer från 2022 års enkätundersökning.

Relaterad information