I år läggs fokus på stöd till barn som är anhöriga

Publicerad

I år kommer utvecklingsgruppen för anhörigstöd särskilt fokusera på stöd till barn som är anhöriga.

Kvinna med ljust hår och blå ögon kollar in i kameran

Evelina hirvonen Lindqvist är anhörigkonsulent och sammankallande till utvecklingsgruppen för anhörigstöd.

Utvecklingsgruppen för anhörigstöd startar igång

Utvecklingsgruppen för anhörigstöd i Enköpings kommun startar nu upp för elfte året i rad. Sedan år 2012 har gruppen, som består av medarbetare från flera av kommunens förvaltningar, Svenska kyrkan och Region Uppsala samarbetat för att utveckla anhörigstödet i Enköping.

Ett särskilt fokus kommer i år läggas på barn som är anhöriga och hur man på bästa sätt kan stötta unga genom anhörigstöd.

Intresset för utvecklingsgruppens arbete och organisation växer runt om i landet. Anhörigkonsulent Evelina Hirvonen Lindqvist deltar även på Socionomdagarna 2023 i Stockholm i november för att informera om Enköpings kommun som gott exempel kring organisationen av anhörigstöd.

Vad är anhörigstöd?

Anhörigstödet finns till för dig som hjälper eller vårdar en anhörig. Något som givetvis kan ge både glädje och trygghet, men även oro och trötthet.

Anhörigstödet finns för att ge dig stöttning och verktyg för att göra vården av din närstående så bra som möjligt, både för dig och den du vårdar.

Vad kan utvecklingsgruppen hjälpa till med?

Utvecklingsgruppen har i uppgift att bevaka anhörigfrågor i hela kommunen och kan även lyssna, ge information eller hjälpa dig att hitta rätt i kontakten med myndigheter och vården.

Om du vill nå utvecklingsgruppen för anhörigstöd eller få hjälp via anhörigstöd kan du höra av dig till kommunens kontaktcenter. De hjälper dig att komma i kontakt med rätt person.

Kontakta oss vid frågor

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss.