Ansökan och antagning till gymnasiet

Du kan studera vidare på gymnasienivå när du gått ur grundskolans årskurs 9 eller fått motsvarande utbildning på annat sätt.

Gymnasiet

Gymnasieundervisningen kostar ingenting och utbildningen är vanligtvis tre år. Fram till det år du fyller 20 år har du rätt att påbörja en gymnasieutbildning. Du behöver ha gått ut grundskolan eller fått motsvarande utbildning på annat sätt.

Westerlundska gymnasiet

I Enköpings kommun finns ett gymnasium. Det är en kommunal skola som heter Westerlundska gymnasiet (WGY). På skolan går cirka 1 400 elever.

På Westerlundska gymnasiets webbplats kan du bland annat läsa mer om hur du ansöker till gymnasiet, studievägledning, vilka program och kurser som vi erbjuder samt annan viktig information.

Ansökan och antagning

Du som går i årskurs 9 kan ansöka till gymnasiet via vår e-tjänst. Där kan du också se och svara på ditt antagningsbesked till gymnasiet.

  • Ansök senast den 13 februari.
  • Se om du är antagen 11 april klockan 8.00.
  • Omval kan du göra mellan 17 april och 3 maj.

Det kommer inte att skickas hem några antagningsbesked utan du kontrollerar själv i it-systemet Dexter om du är antagen.

Inlogg till Dexter ska du ha fått från din studie- och yrkesvägledare. Har du tappat bort inloggningsuppgifterna kontaktar du studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Särskilda skäl för antagning

Du som söker till gymnasiet kan i undantagsfall antas på grund av särskilda skäl. Du måste dock fortfarande uppfylla behörighetskraven till utbildningen du sökt. Prövning sker individuellt.

Fyll i blanketten och skicka den sedan till:

Gymnasieantagningen i Västerås
Stadshuset, E1
721 87 Västerås

Gymnasie­särskolan

Gymnasiesärskolan är till för dig som har en utvecklings­störning. När du har gått ut gymnasiersärskolan kan du läsa vidare på gymnasienivå. Det finns både individuella och nationella program.

Du som har gått ut grundsärskolans årskurs 9 eller har fått motsvarande utbildning på ett annat sätt har rätt att börja på en gymnasieutbildning.

Gymnasiesärskolan strävar efter att skapa en trygg och utvecklande skolmiljö för våra elever. Ledorden är struktur, lösningsinriktat förhållningssätt, individualisering, goda relationer, flexibilitet och kompetensutveckling.

Ansök till gymnasiesärskola

Fyll i blanketten och skicka den till:

Westerlundska gymnasiet
Daniel Hellström
Sandbrogatan 2
749 49 Enköping.

Vid frågor kan du kontakta:

Daniel Hellström, programrektor
E-post: daniel.hellstrom@enkoping.se

Ansök till gymnasiesärskola i annan kommun än Enköping

Fyll i blanketten och skicka den till:

Antagningen
Westerlundska gymnasiet
Box 915
745 25 Enköping

Relaterad information