Öva under beredskaps­veckan

Publicerad

Den 25 september till 1 oktober pågår den nationella beredskapsveckan. I år är temat: Öva!

Foto på kvinna i nedsläckt kök med brinnande stearinljus.

Fotograf: MSB

Beredskapsveckan genomförs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) varje år, för att öka kunskapen inför eventuella kriser och krig.

Öva för att vara förberedd

Det är viktigt att öva och reflektera över hur du kan lösa vardagen i kris. På så vis stärker du din kunskap och förmåga om krisen eller kriget kommer. Ett sätt att öva är att utmana dig själv i webbutbildningen Sju dagar från MSB. Utbildningen är en fiktiv kris som pågår under sju dagar, där du under 15 minuter kan testa hur väl du klarar utmaningen.

På vår webbsida om kommunens krisledning och samverkan (se länk nedan) finns även checklistor du kan fylla i för att vara förberedd inför kris. Skriv gärna ut och sätt på kylskåpet!

Kommunens arbete under kris

På kommunens webbplats och Facebooksida kan du ta del av information vid stora händelser. På vår webbplats kan du även få information om hur kommunen arbetar med krisledning och samverkan.

Föreläsning om krisberedskap

Tisdagen den 26 september klockan 19 kommer författaren David Jonstad till Enköpings kommunbibliotek och föreläser om krisberedskap. David är författare, föreläsare, frilansjournalist och redaktör på klimatmagasinet Effekt. David kommer att prata om hur vi genom lokal krisberedskap kan möta de fördjupade kriserna i världen och samhället. 

Läs mer om evenemanget på bibliotekets Facebook-sida

Kontakta oss vid frågor

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss.