Stöd från myndigheter och organisationer
Här hittar du kontaktuppgifter till myndigheter och föreningar som du kan få stöd och hjälp av om du blivit utsatt för brott. Du som begått brott kan också få stöd.
Akutmottagningen, Lasarettet i Enköping
Telefon: 0171-41 80 00
Akutmottagningen på Enköpings lasarett är öppen dygnet runt och finns till för dig när du har blivit svårt sjuk.
Bris – Barnens Rätt i Samhället
Bris är en barnrättsorganisation som arbetar för att stärka barnets rättigheter genom att stödja, mobilisera samhället och göra barns röster hörda.
Brottsofferjouren Enköping
Brottsofferjouren erbjuder stöd och rådgivning för att underlätta för dig att bearbeta vad som hänt vid ett brott, information om hur du gör en polisanmälan, hjälp med skadeståndskrav och information om rättsprocessen.
Exit Fryshuset
Exit finns för dig som är aktiv i våldsbejakande radikala, nationella eller religiösa grupper och vill få hjälp att lämna dessa. EXIT ger även stöd till anhöriga.
Kris – Kriminellas revansch i samhället
En kamratförening bestående av före detta kriminella och missbrukare som hjälper människor som friges från fängelse att hålla sig borta från
kriminalitet och droger.
Kvinnofridslinjen
Telefonnummer: 020-50 50 50 (dygnet runt)
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och fysiskt, psykiskt och sexuellt våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. Kvinnofridslinjen har öppet dygnet runt och du kan ringa till den oavsett var du bor i Sverige.
Kvinnojouren Enköping
Kvinnojouren Enköping verkar mot alla typer av våld och förtryck mot kvinnor. Kvinnojouren Enköping är med och stöttar kvinnor som varit eller är utsatta av våld i nära relation. Våldet har olika skepnader och kan vara psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt. Våldet kan även vara hedersrelaterat. Kvinnojouren Enköping erbjuder skyddat boende.
Mottagningen mot våld i nära relationer i Uppsala (MVU)
Mottagningen mot våld i nära relationer erbjuder information, råd och stöd till dig som vill veta mer, per telefon eller mejl. Mottagningen erbjuder informationsmöte för dig som är intresserad av hjälp och stöd, bedömningssamtal och behandlingsplanering, individuell behandling av våldsproblematik för män och kvinnor, gruppbehandling för män med våldsproblematik, partnererbjudande – stödkontakt för den våldsutsatta partnern till person som deltar i våldsbehandling på MVU och samverkan, samråd, nätverk med andra parter inom verksamhetsområdet.
Passus Fryshuset
Passus är en avhopparverksamhet som hjälper personer som har valt att lämna organiserad brottslighet att återintegreras in i samhället.
Polismyndigheten i Uppsala län
Närpolisen i Enköping
Telefon: 114 14
Besöksadress: Korsängsgatan 42
Polisen utreder många olika slags brott och jobbar förebyggande för att förhindra nya brott.
Rise – Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen
En stödorganisation för vuxna som utsatts sexuellt som barn.
Roks
Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige. Roks organiserar den ideella kvinno- och tjejrörelsen, som fredar rätten till liv utan mäns våld.
Sjukvårdsrådgivningen
Telefon: 1177 (dygnet runt)
Hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning. Rådgivningen är öppen dygnet runt.
Socialjouren i Uppsala
Ring socialjouren om du behöver akut hjälp av socialtjänsten kvällar och helger. Socialjouren ger dig råd och stöd. Socialjouren arbetar nära både polis och andra berörda myndigheter och kan i vissa fall även själv agera som en myndighet. Du kan vara anonym om ditt samtal gäller en annan person.
Terrafem
Terrafem är en ideell organisation som arbetar för kvinnors och flickors rätt att leva utan mäns våld och dominans. Terrafem driver bland annat Sveriges enda rikstäckande jourtelefon för kvinnor med utländsk härkomst.
Unizon
Unizons jourer finns här för dig när du behöver stöd. Chatta, ring eller besök Unizon som finns över hela Sverige. Finns för kvinnor, tjejer, ungdomar och personer som utsatts för sexuella övergrepp.