Stopp i avloppet

Om du får stopp i avloppet behöver du avhjälpa problemet, antingen själv eller med hjälp av ett företag.

Om du bor i en lägenhet brukar det finnas information i trapphuset vilket företag som ska kontaktas. Annars kontakta fastighetsägaren eller förvaltaren.

Om du bor i villa kan du välja själv vilket företag som du vill kontakta. Det är inte kommunen som åtgärdar stopp i fastigheter. Men ibland gör vi spolningar ute i gatan. Är du osäker var stoppet sitter kan det vara bra att först kolla samtliga avlopp i fastigheten och sedan även höra med grannarna.

Varning för bedragare som vill spola stamledningar

Det har hänt att personer utger sig för att arbeta för kommunen och vill spola stamledningar. Det här är inte på uppdrag av kommunen utan verkar vara en bluff.

Kommunen filmar och spolar väldigt sällan ledningar inne på privatägd mark. Om kommunen ska filma eller spola avloppsledningar hemma hos en privatperson är det nästan alltid för att privatpersonen själv anmält ett problem.

Om någon ringer och vill göra kontroller av något slag som du inte beställt, be om namn och telefonnummer och kolla gärna med vårt kontaktcenter om den personen jobbar på kommunen. När personen kommer ska den kunna legitimera sig.