Om Trädgårds­dagen

Trädgårdsdagen arrangeras i Enköpings parker och i centrum, alltid första lördagen i september. Det är fri entré och aktiviteterna går att koppla till tema trädgård, hälsa, mat och hantverk med upplevelser för alla åldrar.

Trädgårdsdagen arrangeras av Enköpings kommun och genomförs och vidareutvecklas i samverkan med flera parter. Kommunen tar ett särskilt ansvar för innehåll, samordning och den övergripande ekonomiska styrningen.

Temat för 2023

Varje år har vi ett tema i Drömparken. Temat för 2023 var "Parker på enköpingska".

"Med temat vill vi inspirera till hur du kan ta med Enköpingskänslan hem till din trädgård eller balkong. I Drömparken kommer du att möta människorna som på olika sätt har bidragit till vår unika parkskatt i en mängd spännande föreläsningar, workshoppar och utställare. Följ med på en resa från hur det började till hur vi tänker framåt."

Karta över området

Ladda ner vår PDF för att se karta över området Pdf, 6 MB.

Samarbets­partner 2023

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap är ansvariga för årets Trädgårdsmarknad.

Alla trädgårdsintresserade är välkomna i vår trädgårdsförening. Avsikten med föreningen är att erbjuda en arena där trädgårdsintresserade kan mötas för att inspireras och lära av varandra. Vi försöker erbjuda något för alla intressen: blommor, buskar, träd, köksväxter, frukt och bär eller trädgård i största allmänhet.

Läs mer på Enköping-Håbo Trädgårdssällskaps webbplats

Enköpings Allmänna Idrottsförening (EAI)

Föreningen bildades 1900 och har genom åren haft verksamhet i många olika idrotter. Nu har vi träning för alla åldrar i friidrott, skidor och orientering. Klubben har drygt 300 medlemmar och den största verksamheten är friidrott för barn.

Happy Foodtruck

Happy Foodtruck, tidigare Helena's foodtruck, erbjuder fräsch street food. Happy Foodtruck bokas både på lunch- och kvällstid, främst i Enköping men även i kransorterna och närliggande städer. Vid bokning kan menyn anpassas efter just ditt event. Alltifrån mindre, familjära bostadsområden till stora arbetsplatser. Livemusik har blivit ett naturligt inslag på senaste tiden.

Läs mer på Happy Foodtrucks webbplats

Pepparrots­stadens Trädgård & Hantverk

Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk är en liten trädgård- och hantverksbutik som drivs av Lena Månsson och Elisabet Lind. Där kan du hitta lokalt producerat hantverk, trädgårdsrelaterade produkter av hög kvalitet och garn av naturmaterial. Butiken är inrymt i ett litet gult trähus i stadens äldsta kvarter.

Läs mer om butiken på Pepperrotsstaden webbplats

Logotypen för Josefsson maskinuthyrningen.

Josefsson maskinuthyrning AB

Josefssons Maskinuthyrning är ett väletablerat familjeföretag som har funnits i sin nuvarande form sedan 1991. Idag har företaget cirka 20 anställda och finns i nybyggda lokaler på Kaptensgatan 13 i Enköping. Josefssons hyr ut det mesta till våra kunders byggen, allt från små elverktyg till liftar, bodar och vältar. Josefssons kunder är såväl stora byggföretag som mindre enmansföretag. Josefsson hyr även ut till privatpersoner. 

Logotypen för Blomsterlandet.

Blomsterlandet

Blomsterlandet är även i år stolt sponsor av blomsterarrangemang på Skolparksscenen och blommor till medverkande artister. Så snart scenprogrammet är över tas växterna som använts omhand och återvinns.

Fotografering och filmning

Trädgårdsdagen är vårt största kommunala evenemang som arrangeras under året. Det vill vi självklart dokumentera genom foto och film. Så här arbetar vi med dokumentering under Trädgårdsdagen.

Varför dokumenterar vi Trädgårdsdagen?

Under Trädgårdsdagen kommer Enköpings kommun att ha fotograf ute på stan som fotograferar och filmar. För dig som besökare innebär det att dina personuppgifter, det vill säga du själv eller dina barn kan komma att synas eller höras på foton, ljud eller filmer. Materialet kommer att arkiveras av Enköpings  kommun och kan komma att visas i våra sociala kanaler. Syftet är dels att dokumentera evenemanget och att marknadsföra Trädgårdsdagen inför kommande år i Enköpings kommuns kanaler.

Fotograf med synlig väst

I de fall där vi vill fotografera eller filma personer i närbild kommer vi att be dig personligen om ditt samtycke. Men det finns fall då vi till exempel fotograferar i folkvimlet, och det är praktiskt omöjligt för oss att tillfråga varje enskild person om samtycke. Vår fotograf kommer att ha på sig väst så att du som besökare ska kunna förstå när det pågår fotografering eller videoupptagning. Du kan antingen uppsöka vår fotograf och meddela att du inte önskar vara med på bild eller ringa under dagen på telefon 0171–62 69 78.

Om du hamnat på film/foto utan ditt samtycke

Om du skulle hamna med på foto och film och inte samtycker till detta, kan du kontakta Enköpings kommun så raderar vi dem. Mejla oss på kommunikation@enkoping.se.