Om Trädgårds­dagen

Trädgårdsdagen arrangeras i Enköpings parker och i centrum, alltid första lördagen i september. Det är fri entré och aktiviteterna går att koppla till tema trädgård, hälsa, mat och hantverk med upplevelser för alla åldrar.

Trädgårdsdagen arrangeras av Enköpings kommun och genomförs och vidareutvecklas i samverkan med flera parter. Kommunen tar ett särskilt ansvar för innehåll, samordning och den övergripande ekonomiska styrningen. Trädgårdsdagen 2024 arrangeras lördag den 7 september.

En folkfest i Enköping

Trädgårdsdagen handlar om att visa upp det som är unikt med stadens parkskatt, parker på Enköpingska helt enkelt. Tanken är att inspirera till hur alla besökare kan ta med Enköpingskänslan hem till sin trädgård eller balkong. Som vanligt handlar Trädgårdsdagen också om att skapa en dag fylld med roliga aktiviteter, spännande marknader, möjlighet att kunna lyssna på föreläsningar, träffa utställare och vara med i olika workshoppar.

Karta som visar stråket för Trädgårdsdagen i Enköping.

Parker på enköpingska

Vi vill visa upp det unika med Enköpings alla vackra parker. Vi vill inspirera till hur du kan ta med Enköpingskänslan hem till din trädgård eller balkong. 

Samarbets­partner 2024

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap är ansvariga för årets Trädgårdsmarknad.

Alla trädgårdsintresserade är välkomna i vår trädgårdsförening. Avsikten med föreningen är att erbjuda en arena där trädgårdsintresserade kan mötas för att inspireras och lära av varandra. Vi försöker erbjuda något för alla intressen: blommor, buskar, träd, köksväxter, frukt och bär eller trädgård i största allmänhet.

Enköping-Håbo Trädgårdssällskaps webbplats

Enköpings Allmänna Idrottsförening (EAI)

Föreningen bildades 1900 och har genom åren haft verksamhet i många olika idrotter. Nu har vi träning för alla åldrar i friidrott, skidor och orientering. Klubben har drygt 300 medlemmar och den största verksamheten är friidrott för barn.

Enköpings Allmänna Idrottsförenings webbplats

Happy Foodtruck

Happy Foodtruck, erbjuder fräsch street food, gärna Lokala, Svenska och Ekologiska råvaror, Happy Foodtruck besöker hela Mälardalen med omnejd!
Vi serverar bla Hamburgare, Ribs och sallader. Vid bokning kan menyn anpassas efter just ditt event. Alltifrån mindre, familjära bostadsområden till stora arbetsplatser. Livemusik har blivit ett naturligt inslag på senaste tiden.

Happy Foodtrucks webbplats

Pepparrots­stadens Trädgård & Hantverk

Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk är en liten trädgård- och hantverksbutik som drivs av Lena Månsson och Elisabet Lind. Där kan du hitta lokalt producerat hantverk, trädgårdsrelaterade produkter av hög kvalitet och garn av naturmaterial. Butiken är inrymt i ett litet gult trähus i stadens äldsta kvarter.

Läs mer om butiken på Pepperrotsstadens webbplats

Fotografering och filmning

Trädgårdsdagen är vårt största kommunala evenemang som arrangeras under året. Det vill vi självklart dokumentera genom foto och film. Så här arbetar vi med dokumentering under Trädgårdsdagen.

Varför dokumenterar vi Trädgårdsdagen?

Under Trädgårdsdagen kommer Enköpings kommun att ha fotograf ute på stan som fotograferar och filmar. För dig som besökare innebär det att dina personuppgifter, det vill säga du själv eller dina barn kan komma att synas eller höras på foton, ljud eller filmer. Materialet kommer att arkiveras av Enköpings  kommun och kan komma att visas i våra sociala kanaler. Syftet är dels att dokumentera evenemanget och att marknadsföra Trädgårdsdagen inför kommande år i Enköpings kommuns kanaler.

Fotograf med synlig väst

I de fall där vi vill fotografera eller filma personer i närbild kommer vi att be dig personligen om ditt samtycke. Men det finns fall då vi till exempel fotograferar i folkvimlet, och det är praktiskt omöjligt för oss att tillfråga varje enskild person om samtycke. Vår fotograf kommer att ha på sig väst så att du som besökare ska kunna förstå när det pågår fotografering eller videoupptagning. Du kan antingen uppsöka vår fotograf och meddela att du inte önskar vara med på bild eller ringa under dagen på telefon 0171–62 69 78.

Om du hamnat på film/foto utan ditt samtycke

Om du skulle hamna med på foto och film och inte samtycker till detta, kan du kontakta Enköpings kommun så raderar vi dem. Mejla oss på kommunikation@enkoping.se.