Om Trädgårds­dagen

Trädgårdsdagen arrangeras i Enköpings parker och i centrum, alltid första lördagen i september. Det är fri entré och aktiviteterna går att koppla till tema trädgård, hälsa, mat och hantverk med upplevelser för alla åldrar.

Trädgårdsdagen arrangeras av Enköpings kommun och genomförs och vidareutvecklas i samverkan med flera parter. Kommunen tar ett särskilt ansvar för innehåll, samordning och den övergripande ekonomiska styrningen.

Årets tema

Varje år har vi ett tema i Drömparken. Temat för 2023 är "Parker på enköpingska".

"Med temat vill vi inspirera till hur du kan ta med Enköpingskänslan hem till din trädgård eller balkong. I Drömparken kommer du att möta människorna som på olika sätt har bidragit till vår unika parkskatt i en mängd spännande föreläsningar, workshoppar och utställare. Följ med på en resa från hur det började till hur vi tänker framåt."

Samarbets­partner

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap är ansvariga för årets Trädgårdsmarknad.

Alla trädgårdsintresserade är välkomna i vår trädgårdsförening. Avsikten med föreningen är att erbjuda en arena där trädgårdsintresserade kan mötas för att inspireras och lära av varandra. Vi försöker erbjuda något för alla intressen: blommor, buskar, träd, köksväxter, frukt och bär eller trädgård i största allmänhet.

Läs mer på Enköping-Håbo Trädgårdssällskaps webbplats

Enköpings Allmänna Idrottsförening (EAI)

Enköpings Allmänna Idrottsförening är ansvariga för årets Hälsomarknad.

Föreningen bildades 1900 och har genom åren haft verksamhet i många olika idrotter. Nu har vi träning för alla åldrar i friidrott, skidor och orientering. Klubben har drygt 300 medlemmar och den största verksamheten är friidrott för barn.

Happy Foodtruck

Happy Foodtruck är ansvariga för årets Foodcourt.

Happy Foodtruck, tidigare Helena's foodtruck, erbjuder fräsch street food. Happy Foodtruck bokas både på lunch- och kvällstid, främst i Enköping men även i kransorterna och närliggande städer. Vid bokning kan menyn anpassas efter just ditt event. Alltifrån mindre, familjära bostadsområden till stora arbetsplatser. Livemusik har blivit ett naturligt inslag på senaste tiden.

Läs mer på Happy Foodtrucks webbplats

Pepparrots­stadens Trädgård & Hantverk

Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk är ansvariga för årets Hantverksmarknad.

Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk är en liten trädgård- och hantverksbutik som drivs av Lena Månsson och Elisabet Lind. Där kan du hitta lokalt producerat hantverk, trädgårdsrelaterade produkter av hög kvalitet och garn av naturmaterial. Butiken är inrymt i ett litet gult trähus i stadens äldsta kvarter.

Läs mer om butiken på Pepperrotsstaden webbplats