FÖRETAGARE

Företagare i Enköping

Företagen är en av Enköpings viktigaste tillgångar. Klimatet för dem är något som vi ska vara stolta över och värna om. Därför gör vi vad vi kan för att stötta företag, bidra med rådgivning och smidig handläggning.

En äldre man som står vid en stor maskin.

5 500 aktiva företag

Våra företag är en otrolig tillgång. Därför gör vi vad vi kan för att stötta dem. Det kan handla om goda råd på vägen. Om att bidra till den starka nätverkskulturen i kommunen. Eller om att guida dig rätt i tillståndsfrågor.

Läs vad några av våra företagare tycker om Enköping

En kvinna klädd i rött, från Nyföretagarcentrum.

Goda råd på vägen

Kontakta gärna oss för att se vad vi kan hjälpa till med från kommunens sida. Befinner sig ditt företag fortfarande i startgroparna, boka gärna rådgivning hos Nyföretagarcentrum. Även företagsutvecklarna på Almi Uppsala brukar kunna bidra med hjälp.

Kontakta näringslivsenheten

Bild på Godmorgon Enköping logotypen.

Ta chansen att nätverka

I Enköping finns en stark nätverkskultur. Ta vara på möjligheterna att knyta till dig värdefulla kontakter, partners och kanske även kunder. Besök till exempel ”God morgon Enköping”, med nätverkande, frukost och gäster i en perfekt mix.

Se aktuella evenemang

Bild på en laptop.

Får jag lov?

Hur var det då med tillstånd och anmälningar och allt det där andra som kan kännas lite krångligt? Det finns gott om hjälp att få, bara man vet var man ska vända sig. På Enköpings kommuns webbplats finns mer information om att driva företag.

Läs mer om tillstånd och anmälningar på Enköpings kommuns webbplats

Bild på mynthögar.

Finansiering

När du funderar på att bli företagare och startar ditt företag, kan du behöva hjälp med extern finansiering innan du får inkomster från företaget. Enköpings kommun bidrar till företagsutveckling genom verksamhetsbidrag till Nyföretagarcentrum och lokala företagarföreningar.

Läs om hur du kan finansiera starten på webbplatsen verksamt.se

Hitta offentlig finansiering på webbplatsen verksamt.se

Bild på en mans händer som håller i en glödlampa som lyser.

Innovation

Vi har samlat bra information för att underlätta för dig som entreprenör att förverkliga dina idéer. Bland annat samarbetar vi med Almi.

Innovationsrådgivning Almi Uppsala

Centrum för publikt entreprenörskap

Connect

Innovationscentrum

Industrifonden

Stiftelsen IFS

Idéer och uppfinningar

Dukat bord

Dukat bord ska vara en vägledning för företagare och är ett enkelt sätt att komma i kontakt med olika handläggare vid ett och samma tillfälle. Mötet är kostnadsfritt och du kan boka fler möten om behov uppstår.

Läs mer om dukat bord

Foto på Anna Holmström, näringslivschef.

Rådgivning

Det finns många organisationer, myndigheter, föreningar och nätverk som hjälper till och stöttar näringslivet och företagare.

Rådgivning på Nyföretagarcentrum i Enköping

Skatteverkets informationsträffar för nyföretagare

Verksamt