Företagare i Enköping

Företagen är en av Enköpings viktigaste tillgångar. Klimatet för dem är något som vi ska vara stolta över och värna om. Därför gör vi vad vi kan för att stötta företag, bidra med rådgivning och smidig handläggning.

En äldre man som står vid en stor maskin.

5 500 aktiva företag

Enköping är kommunen för företag som är intresserade av att slå rot och utvecklas. Hos oss hittar du över 5 500 aktiva företag. Allt från grossister, läkemedelsföretag och detaljhandel, till skogsföretag och småskaliga gårdar.

Våra företag är en otrolig tillgång. Därför gör vi vad vi kan för att stötta dem. Det kan handla om goda råd på vägen. Om att bidra till den starka nätverkskulturen i kommunen. Eller om att guida dig rätt i tillståndsfrågor.

Hitta ledig mark eller lokal för ditt företag

Näringslivsregister

Stor skiftnyckel med mutter ståendes i en grönskande rondell med affär i bakgrunden. Foto

Näringslivsprogrammet

För att underlätta för företag som vill starta, växa och etablera sig i vår kommun har vi tagit fram ett näringslivprogram. Där beskriver vi vårt uppdrag och våra prioriteringar. Programmet sträcker sig till och med 2027 och är framtaget genom dialog med det lokala näringslivet.

Ta del av näringslivprogrammet 

En kvinna klädd i rött, från Nyföretagarcentrum.

Goda råd på vägen

Kontakta gärna oss för att se vad vi kan hjälpa till med från kommunens sida. Befinner sig ditt företag fortfarande i startgroparna, boka gärna rådgivning hos Nyföretagarcentrum. Även företagsutvecklarna på Almi Uppsala brukar kunna bidra med hjälp.

Kontakta näringslivsenheten

Bild på Godmorgon Enköping logotypen.

Ta chansen att nätverka

I Enköping finns en stark nätverkskultur. Ta vara på möjligheterna att knyta till dig värdefulla kontakter, partners och kanske även kunder. Besök till exempel ”God morgon Enköping”, med nätverkande, frukost och gäster i en perfekt mix.

Aktuella evenemang

Bild på en laptop.

Får jag lov?

Hur var det då med tillstånd och anmälningar och allt det där andra som kan kännas lite krångligt? Det finns gott om hjälp att få, bara man vet var man ska vända sig. På Enköpings kommuns webbplats finns mer information om att driva företag.

Tillstånd och anmälningar på Enköpings kommuns webbplats

Bild på mynthögar.

Finansiering

När du funderar på att bli företagare och startar ditt företag, kan du behöva hjälp med extern finansiering innan du får inkomster från företaget. Enköpings kommun bidrar till företagsutveckling genom verksamhetsbidrag till Nyföretagarcentrum och lokala företagarföreningar.

Hur du kan finansiera starten på webbplatsen verksamt.se

Hitta offentlig finansiering på webbplatsen verksamt.se

Bild på en mans händer som håller i en glödlampa som lyser.

Innovation

Vi har samlat bra information för att underlätta för dig som entreprenör att förverkliga dina idéer. Bland annat samarbetar vi med Almi.

Dukat bord

Dukat bord ska vara en vägledning för företagare och är ett enkelt sätt att komma i kontakt med olika handläggare vid ett och samma tillfälle. Mötet är kostnadsfritt och du kan boka fler möten om behov uppstår.

Dukat bord

Foto på Anna Holmström, näringslivschef.

Rådgivning, nätverk och samverkan

Det finns många organisationer, myndigheter, föreningar och nätverk som hjälper till och stöttar näringslivet och företagare.

Starta, driva och etablera företag

Oavsett om du har en affärsidé som du vill testa eller fortsätta utveckla ditt företag så finns det stöd att få.