Enköpings företag växer näst bäst i hela länet!

Publicerad

Av Uppsala läns kommuner kommer Enköpings företag på en andraplats i 2023 års tillväxtindex. Det visar en undersökning som kreditupplysningsföretaget Syna genomfört.

Illustration där Syna gratulerar Enköpings kommun till andraplatsen i Bästa Tillväxt 2023 i Uppsala län.

Trots ekonomiska utmaningar i Sverige och omvärlden, blomstrar företagen i Enköping. Synas årliga undersökning visar att Enköpings kommun har den näst bästa tillväxten i Uppsala län i 2023 års tillväxtindex.

– När Enköpings företag mår bra, då mår Enköpings kommun bra. Det är glädjande att se att det går så pass bra för näringslivet i Enköping, trots tuffa tider. Företagen är viktiga arbetsgivare i kommunen och när det går bra för näringslivet gynnar det även kommunen. Vi ska göra vad vi kan för att stötta och underlätta för företagen i Enköping, säger näringslivschef Anna Holmström

– Det är fantastiskt att se att Enköpings företag får den här fina utmärkelsen. Jag är otroligt stolt över kommunens företag och drivet de besitter. Stort grattis, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M).

Priset delas ut årligen av Syna, som granskar bokslut från alla svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Kontakta oss

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss.