Första spadtaget är taget för Advanias logistik­center

Publicerad

Nu har det första spadtaget tagits för Advanias logistik­center i Enköping, för cirkulär hantering av IT-utrustning.

Foto på representanter från Enköpings kommun, Advania och Stendörren när de tar det första spadtaget. Personerna bär hjälmar och gula västar.

Det första spadtaget för Advanias logistikcenter i Enköping togs av kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M), projekt- och utvecklingschef på Stendörren Maria Jonsson, VD på Stendörren Erik Ranje, VD på Advania Tomas Wanselius, näringslivschef på Enköpings kommun Anna Holmström och kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren.

Den 6 november samlades Advania, Stendörren, YLAB och Enköpings kommun för att ta det första spadtaget till Advanias nya logistikcenter för cirkulär hantering av IT-utrutning i Enköping.

– Advanias målsättning är ge nytt liv åt en miljon IT-enheter varje år. Vi kommer främst att fokusera på att de företag som lämnar in IT-utrustning ska kunna få tillbaka sin utrustning i bättre skick, vilket gynnar både företagen och miljön, säger Tomas Wanselius, VD för Advania.

Byggnaden kommer att vara på närmare 10 000 kvadratmeter och beräknas stå klar i december 2024. Den har högt ställda hållbarhetskrav och kommer bland annat att drivas av solenergi, värmas upp av bergvärme med frikyla och kunna erbjuda laddning av elfordon.

Foto på representanter från Enköpings kommun, Advania och Stendörren. Personerna bär hjälmar och gula västar.

VD på Stendörren Erik Ranje, kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M), kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren, VD på Advania Tomas Wanselius och näringslivschef på Enköpings kommun Anna Holmström presenterade projektet och framtidens Enköping.

– Det är fantastisk roligt att Advania väljer att placera sitt center för cirkulär hantering av IT-utrustning just i Enköping. Det visar återigen vilket viktigt strategiskt läge vår kommun har. Utöver att denna etablering går helt i linje med vår hållbarhetsprofil, så kommer det också bidra till flera nya arbetstillfällen och det är vi glada över, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M).

Kontakta oss

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss.