Har du sysselsättning till någon med funktions­nedsättning?

Publicerad

Adastra söker platser till arbetstagare som vill ut i arbetslivet. Ta chansen att vara en verksamhet som bidrar till inkludering och delaktighet.

Foto på Felix när han fyller på kaffe i kaffemaskinen i köket på sin arbetsplats AFRY

Felix, en av arbetstagarna på Adastra, fyller på kaffe i köket på sin arbetsplats AFRY.

Adastra är en del av Omnia daglig verksamhet som arbetar för att hitta sysselsättningsplatser till personer med intellektuell eller neuro­psykiatrisk funktionsnedsättning.

När du tar emot en arbetstagare från Adastra får du avlastning i arbetet och en ny kollega. Du bidrar till inkludering i samhället och på en arbetsplats.

Möt Felix och hans handledare

Felix, en av arbetstagarna på Adastra, jobbar på AFRY sedan mer än ett år tillbaka. Malin är hans handledare. Till företag som kanske funderar på eller tvekar på om det är krångligt eller jobbig att ta emot en arbetstagare från Adastra vill Malin säga att det inte behöver vara så komplicerat.

– För oss är Felix från Adastra en tillgång kollegialt, precis som alla andra. Att erbjuda Felix sysselsättning är ingenting som är svårt eller jobbigt utan tvärtom, säger Malin som är gruppchef på AFRY i Enköping.

Foto på Felix med sin handledare Malin på AFRY.

Felix tillsammans med sin handledare Malin.

Felix fixar och håller kontoret fint och trivsamt. Han gör allt från att hålla ytor rena och snygga till att fylla på i kontorsförrådet och köket.

– Det är roligt att komma till en plats där jag är en del i ett samman­hang. Och det är skönt att ha något att göra på dagarna. Roligast är fikat och att prata med kollegorna, säger Felix med ett leende.

– Att arbeta med mångfald och inkludering är superviktigt för AFRY. Det arbetar vi med på flera sätt och det här är en del i det hela. Vi bidrar genom att erbjuda plats till någon som har det lite tuffare att ta sig ut i arbetslivet och ge personen ett sammanhang att utvecklas i. Det har blivit jättebra, fortsätter Malin.

– Jag jobbar med ledarskap för att jag tycker att det är roligt att jobba med människor och få vara del i deras utveckling. Felix har utvecklats enormt sedan han kom. Det är jättehäftigt och berikar mig som chef, säger Malin.

Foto på Felix när han tar en fikapaus tillsammans med sina kollegor på AFRY.

Felix tar en fikapaus tillsammans med sina kollegor.

Har du en plats som kan passa?

Kontakta oss på Adastra. Vi pratar gärna vidare med dig.

Kontakta oss

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss.