Större ljus-, ljud- och kultur­arrangemang!

Publicerad

Nu ska Enköping få ett större kultur­arr­angemang under hösten att se fram emot. 

Foto på händer som håller i värmeljus.

En glittrande kultur­upplevelse

När hösten är som mörkast, under höstlovet, planerar kommunen nu att genomföra ett ljus-, ljud- och kulturarrangemang som ska glädja både Enköpingsborna och besökare.

– Syftet är att det ska hända något positivt i Enköping under en tråkig tid. Vi har trädgårdsdagen i september men det behövs ett arrangemang under den mörka tiden också, säger Anna Holmström, näringslivschef på Enköpings kommun.

Enköpings nya projekt

Uppdraget kommer från nya kommundirektören Daniel Jansson-Hammargren som har arbetat med liknande satsningar i andra kommuner. Man har velat göra något roligt för både invånare och turister, som även stärker näringslivet. En arbetsgrupp med representanter från olika förvaltningar, näringsliv, park och upplevelse, jobbar nu med att ta fram ett förslag på aktiviteter. Det ska vara klart efter sommaren.

– Än är det oklart vad det blir, om det är en eller tre dagar. Men det ska sätta Enköping på kartan och fokuset ligger på barnfamiljer. Det ska lysa upp i höstmörkret, säger Anna Holmström.

Återuppliva succén från tidigare

För några år sedan fanns en liknande satsning i Enköping, arrangemanget Höstglöd.

– Det var väldigt uppskattat och jag tycker att det är bra att vi tittar på de här möjligheterna. Det är ett positivt uppdrag och ett ljust kultur- och musikarrangemang riktat till alla, säger Jonas Nyström, chef på upplevelseförvaltningen.

Tanken är att arrangemanget ska bli återkommande i framtiden. I år har 200 000 kronor avsatts för projektet.

– Det ingår i budgetramen och min bedömning är att vi klarar det trots de besparingskrav som finns, säger Jonas Nyström.

Kontakta oss

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss.