FÖR FAMILJEN

Jul­arknader i Enköping

Strosa runt på våra julmarknader runt om i Enköping och njut av allt som julen har att erbjuda.

Foto: Gidon Wessner

Jul­marknaderna är här

Känner du det också? Det där lugnet som även fylls av förhoppningar, värme och glädje. En slags gemenskap vi alla känner utan att behöva säga ett enda ord. En magisk känsla vi kallar julkänsla! Nu stärks julkänslan ytterligare med årets julmarknader.

Njut av glögg och pepparkakor i en varm atmosfär när du strosar runt och kikar på vad marknaden har att erbjuda. Kanske hittar du en julklapp till dig själv eller någon du håller kär. Eller är du möjligen ute efter en träff med jultomten? Vem vet, om du varit snäll i år kanske han dyker upp!

Ta med dig familjen, vännen eller grannen och kika in årets julmarknader.

Foto på gågatan i Enköpings centrum.

Foto: Per Groth

Julmarknad i Enköpings centrum

  • Lördag den 27 november, klockan 10-16.
  • Söndag den 28 november, klockan 10-16.

Lördagen och söndagen den 27 och 28 november hittar du en traditionell och stämningsfull julmarknad i Enköpings centrum på Stora torget. Perfekt för dig som är på jakt efter vackra hantverk och uppskattar ett och annat uppträdande.

Delad glädje är dubbel glädje. Därför har flera aktörer gått ihop denna vinter för att sprida ut julmarknaden på flera ställen i stan. Utöver Stora torget kommer du även kunna besöka Kaplanen och Rådhusgatan 2-6, där Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk och Café Samt håller till. Det finns alltså ännu mer hantverk och godsaker att ta del av. Sväng förbi, det bjuds på glögg!

Som om inte det vore lyx nog, även museet har extra utställningar och aktiviteter.

Läs mer om julmarknaden på Stora torget på Enköpings kommuns webbplats

Läs mer om Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverks och Café Samts julmarknad på Fjärdhundralands webbplats

Foto på en hund med julmössa.

Foto: Per Groth

Julmarknad på Härnevi Plantskola

Söndag den 28 november

Det ryktas om att tomten kommer på besök till Härnevi Plantskola den 28 november. Vi har även hört att det går att hitta potentiella julklappar att köpa även här och att det kommer att grillas korv. En perfekt dagsutflykt!

Psst! Lördag och söndag, den 18 och 19 december, har Härnevi Plantskola även en julgranshelg. Hitta den perfekta granen och fira med ett glas glögg framför brasan!

Läs mer om julmarknaden och julgranshelgen på Härnevi Plantskolas webbplats

Foto på en tjej som går på en julmarknad.

Foto: Gidon Wessner

Julmarknad på Landsberga Gård

  • Lördag den 4 december, klockan 11-17
  • Lördag den 11 december, klockan 11-17

Här snackar vi julkänsla! I denna julpyntade gårdsmiljö finns det marknadsstånd med keramik, julblommor, handgjord choklad, hemkokta produkter och ännu mer. Du kan även njuta av deras Landsbergakubb med Nibble gårdsgris julskinka.

Läs mer om Landsberga Gårds julmarknad på Fjärdhundralands webbplats