Avslutade projekt

Vi får inte glömma bort vad som byggs och blir klart. Under det här året har det hänt mycket i Enköping.

Projekt under 2024

Logistikcenter

Logicenter byggde ett logistikcenter på 40 000 kvadratmeter strax utanför Enköping.

Lekplats i Lillkyrka

Klockarevägens lekplats har utökas till ytan. Den ligger delvis kvar på samma plats som tidigare, men norrut blev den större för att få plats med mer lekutrustning och variation. 

Projekt under 2023

Ny omklädnings­rumsbyggnad vid Korsängsfältet

I byggnaden finns sex stycken omklädningsrum, samlingslokal, kök, förråd samt tvättmöjligheter. Den nya byggnaden kommer att ge goda förutsättningar för föreningslivet att bedriva verksamhet på kommunens största idrottsområde.

Upprustad lekplats vid Madelblomsgatan

Vi har bland annat att bytt ut lekutrustningen men även gallrat bort en del buskar och träd för att göra platsen ljusare och mer tillgänglig för alla som besöker lekplatsen.

Renovering av Rådhusgården

Rådhusgården anlades för drygt 20 år sedan, vilket betyder att parken utsatts för slitage under många år. En del växtmaterial har vuxit sig stora och planteringarnas kant behövde bytas ut.

Vi har bland annat gjort om växtbäddarna och glesat ur buskskiktet för att öka genomsikten i parken. Det finns en ny spalje där fruktträd får växa och mullbärsträdet har ersatt med ett nytt.

Evolv fastigheters logistikcenter

Evolv Fastigheter byggde ett logistikcentrum på 22 500 kvm.

Genestas logistikcenter

Genesta byggde ett logistikcenter på 80 000 kvadratmeter.

Panattonis logistikcenter

Panattoni byggde ett logistikcenter på hela 68 000 kvadratmeter. Det var Panattonis första projekt som byggstartade i Sverige, vilket givetvis var en milstolpe och otroligt viktig för Panattonis etablering i landet.

ICA-butik och bostäder på Lillsidan

I centrala Enköping längs med Dr Westerlunds gata byggdes det en Ica-butik, två mindre butiksytor och cirka 190 bostäder.

Upprustning av Västerledstorg

Det har bland annat lagst konstgräs, ställts ut nya sittbänkar och planteringskärl. En mindre scen har byggts och målats så att den även kan nyttjas till att spela Fia med knuff. Det finns även ett pingisbord, ett twisterspel, nya cykelställ och det har skapats uppställningsplatser för loppis, torgmarknad och foodtrucks.

Hyresbostäder i Bahcostaden

I kvarteret Skiftnyckeln har Enköpings Hyresbostäder byggt totalt 146 hyresbostäder varav 58 ungdomsbostäder i Bahcos gamla huvudkontor.

Stadsdelen Älvdansen

Den nya stadsdelen innehåller, 800 bostäder, ny skola och omvårnadsboende samt bostäder till anställda inom försvarsmakten. Området har också fått grönska och ytor för lek och avkoppling samt ett grönstråk.

Grillbyängen

Grillby var en av Enköpings snabbast växande tätorter. Här byggdes ett hundratal nya bostäder.

PAUS-huset

Detaljplanearbetet och tillhörande förslag om utbyggnad av nya Paushuset är avslutat. Fastighetsägaren kommer att renovera den befintliga fastigheten.