Inför ditt besök

Här har vi samlat sådant som är bra att veta om att bo på Bredsands camping.

Boka ditt besök

 1. Boka ditt campingbesök via vår bokningssida.
 2. Efter att du har betalat får du en bekräftelse på din vistelse via e-post.
 3. Några dagar innan er vistelse skickar vi ut ett välkomstmejl med information om incheckning och annan som är bra att veta inför er vistelse.

Vi förbehåller oss rätten att byta eller flytta din bokning till en likvärdig plats eller stuga om du inte specifikt bokat och meddelat att du önskar en viss plats.

Incheckning

 • För campingplatser är incheckningen öppen klockan 13–20.
 • Incheckning för stugor och vandrarhem är öppen klockan 15–20.
 • Behöver du checka in senare kontaktar du campingen via telefon eller e-post.

Eftersom campingen inte är bemannad efter klockan 20 är det viktigt att du fått en bekräftelse på att du checkar in senare så att vi kan förbereda med dina nycklar och passerkort.

Under 21 augusti–24 september

 • I perioden 21 augusti–24 september är incheckningen öppen måndag till fredag klockan 12–16.
 • Samt lördag och söndag klockan 12–15.
 • Vid senare incheckning måste receptionen kontaktas

Under 25 september–17 maj

 • I perioden 25 september–17 maj är incheckningen öppen måndag till fredag klockan 12–16.
 • På helger hämtar du din nyckel i en låda utanför receptionen, instruktion kommer till din e-postadress.

Utcheckning

När det är dags lämna campingen går det bra att checka ut via vår expresslåda vid receptionen.

 • Utcheckning är  klockan 11.

Det är viktigt att du följer anvisningar för slutstädning av stugan så att du slipper en extra debitering för städning.  Se till att du som bott på campingen lämnar rent och snyggt på din campingplats. Kom ihåg att kasta ditt skräp.

Avbokning

För full återbetalning så måste vistelsen bokas av senast sju dagar innan vistelse. Avbokning som sker efter sju dagar ges ingen återbetalning tillbaka, vill ni ändra ert vistelsedatum så går det bra. Vistelse som avbryts ger ingen återbetalning.

Drop-in

Välkommen att komma till oss utanför våra öppettider. Utanför receptionen finner du information om hur du bokar din drop-in plats. Efter bokning får du ett sms med information om hur du checkar in.

Vistelse

På campingen finns två servicehus. I ett av husen finns det självhushållskök, duschar och toaletter. Ni som bor i stuga utan självhushåll har tillgång till vandrarhemmets kök. I receptionen finns enklare utbud av livsmedel och frukostbröd. Observera att anläggningen är kontantfri. 

Trivselregler

Välkommen till Bredsand. Dessa regler är framtagna till dig som bor på vår camping för att det ska bli tydligt vad som gäller när ni som vistas hos oss. Vår personal går brandskyddsutbildning var fjärde år. Personalen utbildas i HLR varje år.

El

Endast provad och godkänd installation av el och eller gasol tillåts på campingområdet. Du ansvar själv för att din installation möter dessa krav.

Grillning

Du får bara grilla ovanför marken, aldrig elda direkt på underlaget. Engångsgrill får inte användas. Behöver du låna grill finns flera grillplatser runt om på bredsandsbadet. Grillkol ska tömmas i avsatt tunna bredvid miljöhuset. 

Brandsäker camping på MSB:s webbplats

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i receptionen.

Lugn och ro

Visa hänsyn till övriga som bor på campingen. God ordning gäller hela dygnet. Under perioden 23-07 råder tystnad. Behöver du få tag på någon när campingen är stängd finns ett journummer du kan ringa, berätta att du är boende på campingen.

Telefon: 018-10 60 10

Vid störande beteende som upprepas så kan gäst bli avhysad från campingen, ingen återbetalning sker.

Bevakning

När campingen är obemannad sköter ett vaktbolag bevakning av campingen.

Sanitära byggnader

Ovanför servicehusen finns gråvattenbrunn och camper clean. I ett av servicehusen finns latrinrum. Du får inte tömma latrinkassetten i toaletter eller i soptunna.

Byggnationer

Detta är inte tillåtet:

 • Att bygga altan/trägolv utanför förtältet.
 • Att sätta upp vindskydd av trämaterial, såsom staket eller liknande.
 • Att uppföra byggnader eller paviljong.
 • Att göra planteringar i marken.
 • Enköpings kommun tillåter inte att du söker bygglov på campingtomter. Om en gäst trots det uppför byggnation så har kommunen rätt att ta in entreprenör som åtgärdar och river. Kostnaden kommer att faktureras till gästen.

Detta är tillåtet under sommarsäsong:

Utanför förtältet så finns möjlighet att göra nedan saker, de får inte vara permanenta eller fasta anordningar

 • Matta
 • Stenplattor
 • Klickgolv
 • Trärutor 50 centimeter x 50 centimeter, får max läggas 2,5 meter x 2,5 meter. Rutorna får inte fästas med skruv utan ska enkelt kunna lyftas bort. De får inte blockera husvagn eller husbil. Lyfts bort efter sommarens säsong och förvaras vid campingtomten.
 • Viktigt att vid en flytt så ska gästen återställa delar av gräsmattan.

Innanför förtältet:

 • Du får ha trägolv innanför ditt förtält, men golvet lätt kunna tas bort och flyttas. Golvet ska byggas i sektioner.
 • Det är tillåtet att sätta upp vindskydd av materialet tyg.

Säkerhetsavstånd

Om tält eller husvagnar står för nära varandra är risken stor för att en brand ska sprida sig till grannarna. För att förhindra brandspridning mellan husvagnar eller husbilar (inklusive förtält) ska de placeras så att avståndet till annan husvagn eller husbil (inklusive förtält) är minst 4 meter. Samma avstånd gäller mellan husvagn eller husbil (inklusive förtält) och tält. Avståndet mellan två tält bör vara minst 3 meter.

Om det är nödvändigt ska husvagnar ska snabbt kunna flyttas för att förhindra brandspridning. Dragkroken bör därför alltid peka utåt mot körbanan. Är ni osäkra kontakta personal. På tomt 9, 10, 11 så ska vagnen stå snett med drag nedåt.

Campingtomten

Varje campingtomt har plats för en husvagn eller en husbil eller tält. På campingtomten får du parkera en (1) bil i mån av plats. Se avsnitt om parkering och fordon.

Din husvagn eller husbil inklusive förtält samt egen bil ska helt och hållet få plats inom den angivna storleken på er plats. En tältplats ger utrymme för ett tält som maximalt har plats för 4–6 personer. Tältet ska stå på marken.

Uthyrning och boende

Campinggäster har inte rätt att upplåta eller hyra ut campingplats i andra hand. Du får inte låta fler personer övernatta än vad som uppgavs vid bokning. 

Hyra av campingplats som bokas med oss är endast avsedd för fritidsändamål.

Permanent boende på vår camping tillåts inte. Det är inte tillåtet att folkbokföra sig på campingen. Du får inte heller eftersända post till campingen.

Parkering och fordon

Du har fri parkering för en bil inom området för din campingplats i mån av plats. Om bilen inte får plats parkerar du utanför bommen. P- tillstånd kan hämtas i receptionen.

Du får inte parkera på någon annans reserverade parkering inne i området. Får du besökare eller gäster parkerar de utanför bommen.

Motorfordon är endast tillåtna för resa till/från din campingplats. Inom området råder maxfart för fordon om 10 kilometer i timmen. Tvätt av bil eller husvagn får inte ske på området.

Eget ansvar och skador

Du har eget ansvar för din husvagn eller husbil och ägodelar. Campingen tar inget ansvar i dessa frågor.

Skador som uppkommer på Campingens infrastruktur, byggnader och inventarier till följd av ditt eller ditt sällskaps vårdslöshet bekostas av dig. Är något trasigt i stugan meddela oss i receptionen. Viktigt att du inte åtgärdar uppkomna skador i våra fastigheter själv utan anmäler till oss i receptionen. Är det utanför öppettider ringer du ett journummer.

Telefon: 018-10 60 10

Rökning

Rökare hänvisas till anvisade platser inom campingområdet. På badplatsen och i stugor är rökning förbjuden. Brandlarm får inte monteras ned.

Sopsortering och miljöhus

Sortera dina sopor enligt anvisningar vid sopstationen. Tänk på att sortera rätt, använd bruna påsar till matavfall.

Husdjur

Hundar är välkomna till oss men ska hållas kopplade
Hundbad finns längst bort på stranden, följ skyltning
Plocka alltid upp efter din hund

Tvättstuga

Det går att hyra tvättstugan, kort hämtas och betalas i receptionen

Avresa och utcheckning

Vid avresa så ska tomten vara städad och sopor kastade. Reser du vid ett tillfälle då det inte finns personal på plats finns en röd brevlåda vid receptionen där du kan lägga era kort.

För dig som bor i stuga och vandrarhem

En generell regel på campingen är att vi visar varandra hänsyn. Vi förutsätter att alla campinggäster tar hänsyn till varandra och hjälps åt att hålla ordning. Störande uppträdande är inte tillåtet. Mellan klockan 23 och 07 ska det vara tyst på campingplatsen. Ersättning kan krävas av störande gäster. Eventuellt störande gäster kan tvingas att omedelbart lämna platsen och förlorar då sin rätt att nyttja köpt logi eller få tillbaka vad de betalat.

Parkering vid vandrarhem och stuga

Du har fri parkering för din bil utanför stugan och vandrarhemmet.

Eget ansvar och skador

Skador som uppkommer på Campingens infrastruktur, byggnader och inventarier till följd av er eller ert sällskaps vårdslöshet bekostas av er. Är något trasigt i stugan meddela oss i receptionen. Viktigt att du inte åtgärdar uppkomna skador i våra fastigheter själv utan anmäler till oss i receptionen. Är det utanför öppettider ringer du ett journummer.

Telefon: 018-10 60 10

Lakan

Lakan måste användas i sängarna på grund av hygienskäl. Har du inte med eget så finns det att hyra hos oss.

Nycklar

Glöm inte att ta med er kortet när ni lämnar stugan då stugan låser sig när dörren stängs.

Boende och uthyrning

Du får inte hyra ut stugan eller rum i andra hand.
Du får inte heller skriva dig eller bo permanent i stugan eller rum.