Bild på en bassäng med färgade fönster mot fasaden.

Våra bassänger

Motionssim, tävlingar, simskola och rehab. På Pepparrotsbadet har vi har olika bassänger beroende på vad du behöver och vad du vill göra.

Hoppbassängen

I hoppbassängen finns hopptornet. Där kan du hoppa ner i vattnet från tre och fem meter. Bredvid finns en trampolin för den som vill ha svikt i hoppet. Hoppbassängen är 3,8 meter djup. På andra sidan av bassängen finns en klättervägg där du med starka nypor kan klättra upp, med eller utan vattenfall.

Bild på vår hoppbassäng.

Rehab­bassäng

I ett annat rum finns rehabbassängen som är utrustad med en hiss från vilken rullstolsburna besökare kan ta sig ner i badet. På anläggningen finns två rullstolar för ändamålet. Bassängen har en höj- och sänkbar botten. Maxdjup är 2,1 meter.

Bild på vår rehabbassäng.

Undervisnings­bassäng

Även en undervisningsbassäng med färgade lampor i vattnet finns på badet. Undervisningsbassängen är avsedd för undervisningsverksamhet. Men är tillgänglig för allmänheten på helger.

Bild på vår undervisningsbassäng.

25-meters­bassäng

På Pepparrotsbadet finns också en 25-metersbassäng. Totalt finns 8 banor. Vid tävlingar kan vändplattor monteras och det finns en rullbar läktare som rymmer 400 åskadare.

Bild på vår 25-metersbassäng.

Vill du hyra bassänger eller boka simbanor?

Om du är intresserad av att hyra bassänger eller boka simbanor kan du ta kontakt med bokningsservice och göra en förfrågan.