KULTUR OCH SEVÄRDHETER

Kultur i höst

Gå på konst­utställning eller lyssna på en författare som berättar om sin senaste bok.

Foto: Johnny Mcclung

Upplev kultur i höst

Utforska kulturutbudet i Enköping under hösten. Kanske lockar ett besök i konsthallen i Tingshuset eller ett författarbesök på biblioteket?

Konst­utställningar

I Enköpings konsthall i Tingshuset finns det möjlighet att upptäcka flera konstnärer under hösten. Hans Åkerlund ställer ut i första halvan av oktober där betraktaren har möjlighet att ta del av hans bildkonst. Senare delen av oktober ställer Claes Hake ut skulpturer, pappersmålningar och teckningar. I november är det dags för en utställning som kallas ”Med yxa och nål” av AnnaKarin Svensson och Anette Wixner. Anette Wixner målar mest men har på senare tid också ägnat sig åt träskulptur. AnnaKarin Svensson arbetar främst med broderi och textil i varierad form och format.

Konst och en promenad

Vill du kombinera en konstupplevelse och en promenad är tipset att vandra Åpromenaden där det finns konstverk och idéträdgårdar att njuta av längs med promenaden.

Besök webbplatsen för Åpromenaden och läs mer

Konstfönster Joar

Utanför biblioteket på Ågatan 29 finns Konstfönster Joar. Det är ett galleri i miniformat - med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt. Under hösten kommer två utställningar visas. Fram till 8 november visar Åsa Ersmark sin utställning Åsa Blå. Sedan i november tar nästa utställning vid. Den heter Sammelsurium av konstnär Charlotte Åberg.

Läs mer om konstfönster Joar på kommunens webbplats

Författarbesök

Läsning och höst är en perfekt kombination. Det går att vässa den kombinationen lite extra genom att träffa författaren bakom boken. Biblioteket anordnar författarbesök där olika författare berättar om sina böcker. Några av författarna som kommer till Enköping är Susanna Alakoski, David Thurfjell och Simon Häggström.

Läs mer om författarbesök i kommunens evenemangskalender