KULTUR OCH SEVÄRDHETER

Under­hållning i höst

Det finns flera möjligheter för dig som är sugen på underhållning i höstmörkret.

Foto: Marcus Neto

Gå på konsert eller en scen­föreställning

Äntligen går det att njuta av scenkonst igen! Dramakomedi, surrealism, relationsdrama, det blir ett brett utbud av scenkonst på Joar Blå i höst. Sugen på att lyssna på klassisk musik eller blues? Under hösten finns flera möjligheter att gå på konsert i Enköping.

Musik­upplevelser

Det blir klassisk musik när Uppsala kammarsolister spelar Brahms och Britten. Där publiken får höra musik från av två imponerande och betydande tonsättare, en ung Benjamin Britten och äldre Johannes Brahms.

I Vårfrukyrkan bjuder Sonja Aldén in till en akustisk konsert tillsammans med musikerna Måns Ek och Ninni Bautista. För dig som vill lyssna på blues är tipset att ta dig till Lötgården i Grillby när Bluesbandet Lisa Lystam, family band kommer på besök.

Läs mer om evenemang och hur du bokar biljetter i kommunens evenemangskalender

Är du sugen på att spela själv eller bara umgås med andra som gillar musik. Då är det läge att besöka Café Samt på singers corner. Där finns en öppen scen för alla som vill prova på att spela några låtar. Under hösten finns också andra musikevenemang på Café Samt.

Besök Cafe samts webbplats för att ta reda på mer

Teaterhöst

Under hösten arrangerar Riksteatern olika föreställningar på Joar Blå i Enköping. Bland annat relationsdramat ”Vi är dom föräldrarna varande oss för” som utforskar hur vi minns våra liv. I föreställningen Play 3.0 bjuds publiken på ett modernt drömspel i surrealistisk tappning. Helena af Sanderberg spelar huvudrollen i den psykologiska dramakomedin ”Ex”. Senare i december besöker özz Nûjen Joar Blå med föreställningen ”Laika” som rymmer både humor och allvar.

Läs om fler teaterföreställningar i kommunens evenemangskalender

Foto på tre personer som håller trianglar ovanför huvudet under en teaterföreställning.

Foto: Sören Vilks