FÖR FAMILJEN

Parktåget i Enköping

Luta dig tillbaka och låt oss guida dig genom Enköpings kända parker.

Parktåget och park­guidningar

Ett nytt eldrivet parktåg är på väg till Enköping. När det är på plats kommer det att arrangeras turer. Parktågsturerna är på 1,5 timme och man passerar nästan alla centrala parker, guiden berättar om parkerna och annat man ser på vägen. Det är 2 stopp på turen, i Fridegårdsparken och i Drömparken.

Historiska tågturen passerar historiska platser och andra sevärdheter under turen, där en guide följer med och berättar. Tågturen är på 1 timme.

Foto på salviafloden i Drömparken.

Foto: Elisabet Lind

Parkguidning

Följ med på en på parkguidning. Du leds genom fem parker och promenaden blir en knapp kilometer. Guiden berättar om parkernas olika karaktär och bakgrund. Du får också veta mycket om de olika växterna som finns, om anläggning, skötsel och underhåll. I guidningen ingår ett kit med material bestående av broschyr om Enköpings parker, karta över stan med parkernas läge och ett häfte med växtförteckningar och planer. Parkguidningen startar vid Turistinformationen (Rådhusgatan 3) och avslutas i Drömparken.

Upptäck parkerna på egen hand

Upptäck någon av de vackra parkerna i Enköping. Den mest kända är Drömparken men det finns gott om andra parker att upptäcka. Det finns mer än 20 olika parker att upptäcka. Vilken blir din favorit?

Läs mer om alla parker och parktåget på Enköpings kommuns webbplats