Till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Läs mer om de cookies vi använder och hur du hanterar dem.

Westerlundska gymnasiet

Jag vill bli elev

Ansök

Viktiga händelser

Våra idrottsutbildningar

NIU-fotboll

LIU-fotboll

LIU/LIP-ishockey

LIU-handboll

Intervju | Nyfiken på

Våra program

Barn och fritid

Inriktningar och ämnen

Nyfiken på barn- och fritidsprogrammet

Poängplan

Bygg och anläggning

Inriktningar och ämnen

Nyfiken på bygg- och anläggningsprogrammet

Poängplan

Ekonomi

Inriktningar och ämnen

Nyfiken på ekonomiprogrammet

Poängplan

El och energi

Inriktningar och ämnen

Nyfiken på el- och energiprogrammet

Poängplan el- och energiprogrammet

Estet musik

Nyfiken på estetiska programmet

Poängplan

Profiler

Fordon och transport

Inriktningar och ämnen

Nyfiken på fordons- och transportprogrammet

Poängplan

Handel och administration

Inriktningar och ämnen

Nyfiken på handels- och administrationsprogrammet

Poängplan

Introduktion

Nyfiken på introduktionsprogrammen

Våra introduktionsprogram

Naturvetenskap

Inriktningar och ämnen

Nyfiken på naturvetenskaps-programmet

Poängplan

Restaurang och livsmedel

Nyfiken på restaurang- och livsmedelsprogrammet

Poängplan

Samhällsvetenskap

Inriktningar och ämnen

Nyfiken på samhällsvetenskaps-programmet

Poängplan

Teknik

Inriktningar och ämnen

Nyfiken på teknikprogrammet

Poängplan

Vård och omsorg

Nyfiken på vård- och omsorgsprogrammet

Poängplan

Öppet hus

Jag är elev

Bibliotek

Bibliotekskataloger

Databaser

E-böcker

Informationssökning

Lästips

Blanketter

Elevhälsa

Elevinflytande

Elevresor

Frånvaro

Lärplattform

Läsårstider och lov

Omdömen

Pedagogiskt stöd

Prövningar

Restaurang Westerlund

Sjukanmälan

Studie- och yrkesvägledning

Särskola

Individuella program

Föräldrasamverkan

In- och utskolning

Nationella programmens ledord

Nationella program

Poängplan

Om oss

Nyheter

Styrdokument

Försäkring

Ung Företagsamhet (UF)

Årets UF-företag

Kontakt

Enköpings kommun, till startsidan

Skriv ut

Lyssna

Westerlundska gymnasiet
  • Jag vill bli elev
  • Jag är elev
  • Särskola
  • Om oss
  • Kontakt
  • Barn och fritid

  • Bygg och anläggning

  • Ekonomi

  • El och energi

  • Estet musik

  • Fordon och transport

  • Handel och administration

  • Introduktion

  • Naturvetenskap

  • Restaurang och livsmedel

    • Nyfiken på restaurang- och livsmedelsprogrammet

    • Poängplan

  • Samhällsvetenskap

  • Teknik

  • Vård och omsorg

  • Westerlundska gymnasiet

  •  / Jag vill bli elev

  •  / Våra program

  •  / Restaurang och livsmedel

  •  /  Nyfiken på restaurang- och livsmedelsprogrammet

11 april 2021

Nyfiken på restaurang- och livsmedels­programmet

Pär Johansson, elev på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Hur är det att vara elev på restaurang- och livsmedelsprogrammet?
– Det är väldigt roligt. Det här programmet är mer praktiskt, vilket jag gillar. Vi har kök och servering två gånger i veckan.

Vad har du lärt dig på ditt program?
– Jag har lärt mig väldigt mycket. Framförallt har jag på ett naturligt sätt blivit mer social. Jag var blyg och nästan folkskygg innan jag började här. Det är jag inte längre.

Vilken använding kommer du ha av din utbildning i framtiden?
– Jag kommer att ha stor användning av utbildningen. Jag vill stanna kvar i den här branschen och börja jobba efter gymnasiet och sedan vill jag bli lärling. Jag vill jobba inom serveringsyrket. Inom det yrket händer väldigt mycket hela tiden och man får träffa många människor när man serverar. Det gillar jag.

Vad är skillnaden mellan att gå i grundskolan och på gymnasiet?
– Inom kärnämnena är det inte så jättestor skillnad, men annars det känns ungefär som en enda lång hemkunskapslektion, som aldrig tar slut. Jag gillade hemkunskapen i grundskolan så jag älskar det. Jag var lite skoltrött så att gå ett program som både är teori och praktik har varit perfekt för mig.

Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– Du ska välja det du är intresserad av. Välj inte ett program bara för att dina kompisar gör det. Jag kände ingen när jag började på det här programmet, men man lär känna alla ganska snabbt. Dessutom har vi lektioner tillsammans med alla årskurser så sammanhållningen är jättebra. Det gäller att våga lite, det kommer du inte ångra, säger Pär.

 

Foto på Pär på restaurang- och livsmedelsprogrammet.
  • Du är här: Westerlundska gymnasiet

  •  / Jag vill bli elev

  •  / Våra program

  •  / Restaurang och livsmedel

  •  /  Nyfiken på restaurang- och livsmedelsprogrammet

Kontakt

Adress: Sandbrogatan 2
Telefon: 0171-62 55 60
E-post: wgy.info@enkoping.se

Fler kontaktupgifter

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun

Innehåll på webbplatsen A-Ö

Tillgänglighetsredogörelse