Restaurang och livsmedel

Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på exempelvis restaurang, bageri eller i butik.

I Sverige serveras varje dag cirka 5,5 miljoner mål mat utanför hemmen. Det handlar till exempel om restauranger, hotell, skolor, arbetsplatser, sjukhus, tåg, passagerarfartyg eller genom catering. Varje måltid, varje rätt, har färdigställts av restaurang- och storkökspersonal på olika nivåer. Restaurangbranschen är i ständig utveckling vilket gör att kompetent personal alltid eftersöks. Branschen spelar också en betydande roll inom turistnäringen.

En uppskattad utbildning

Westerlundskas restaurang- och livsmedelsprogram har ett mycket gott rykte ute i landet. Här får du lära dig att planera och sätta samman kost till en näringsrik och god måltid. Du får vidare lära dig handgreppen i ett professionellt kök och hur maten ska serveras för att matgästerna ska bli nöjda.

Restaurangen blir ditt klassrum

Speciellt för programmet är att nästan all undervisning, även de gymnasiegemensamma ämnena, bedrivs i anslutning till programmets egen restaurang, Novisen. Besök gärna vår webbplats novisen.enkoping.se.

Att tänka på

  • Det är viktigt att du har intresse för matlagning och en vilja att samarbeta
  • Vi lagar och serverar mat både till lunch och kväll
  • Eftersom arbetet i kök och servering ibland håller ett högt tempo är det en fördel om du är stresstålig
  • Du tycker om människor och vill lära dig att ge service på bästa sätt

Arbetsplatsförlagt lärande

Hos oss får du långa perioder av arbetsplatsförlagt lärande, främst i årskurs 3. Därmed ges du goda möjligheter att praktisera på annan ort i Sverige, eller till och med utomlands.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun