Handel och administration

Handels- och administrationsprogrammet genomsyras av service och kommunikation. Vi lär dig att kommunicera och möta människor. Här får du även tillägna dig digitala kunskaper och färdigheter.

Alla företag behöver bra säljare, servicepersoner och ledare. Kanske vill du göra karriär inom handeln, eller jobba med marknadsföring, skapa evenemang eller jobba i en nätbutik? Hos oss lär du dig allt om detta men även att genomföra idéer, dra igång projekt och att starta ditt egna företag. Du får även fördjupade kunskaper i att använda programvaror och plattformar på internet allt för att vara redo att möta dagens moderna handel!

Inblick i många olika branscher

Handels- och administrationsprogrammet är i första hand ett yrkesprogram. Du kan välja att börja jobba eller studera vidare på yrkeshögskola direkt efter din yrkesexamen. Men hjälp av individuella valet kan du även skaffa dig grundläggande behörighet för högskolestudier.

Under dina år hos oss kommer du få inblickar i många olika branscher och kontakter med flera olika företag genom bland annat studiebesök, gästföreläsningar och mycket praktik.

Framtidens ledare

Det gemensamma för ämnena här är service och kommunikation. Som elev hos oss lär du dig hur du är som ledare och hur du gör för att driva och marknadsföra företag. Därför är det bra om du är utåtriktad och tycker om människor. Många arbeten sker i projektform där du tränar samarbete, självständighet, initiativförmåga och ansvarstagande.

Eget UF-företag

Med hjälp av modern teknik kommer du redan första året att arbeta en hel del praktiskt. I årskurs 2 och 3 jobbar du med ditt företag inom Ung Företagsamhet (UF) och får göra allt mellan affärsplan och årsbokslut. Du får möjlighet att visa upp dig på mässor samt vinna tävlingar och tjäna pengar.

Hos oss får du även testa på att skapa olika typer av evenemang. Vi börjar träna på lite mindre evenemang med ett 30-tal besökare för att så småningom bjuda in 400 besökare till skolan och låta dem uppleva Unga Entreprenörers Dag. Dessutom är du ute på mer än 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande. Om du är praktiskt lagd, har stort intresse och vill göra handelsämnena på ett annat sätt kan vi erbjuda dig en lärlingsutbildning.

I årskurs 2 kan du också välja ett ledarskapsspår. Du kommer då få testa på att leda andra i olika situationer men även teoretiskt lära dig om hur man kan leda. Detta sker i samarbete med flera företag och organisationer i Enköping. Dessutom kan detta spår ge dig särskild behörighet till högskola och universitet.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun