Intervju | Nyfiken på

Simon Linder, elever på bygg- och anläggningsprogrammet.

Hur är att vara elev på bygg- och anläggningsprogrammet?
– Jag tycker skapa saker med händerna och det får jag göra här. Visst ingår en del teori i utbildningen men vi har väldigt många dagar då vi får lära oss genom att arbeta praktiskt. Vi är ett glatt gäng elever som gärna pratar och skojar med varandra men det allra bästa med bygg- och anläggningsprogrammet är ändå våra lärare. De är väldigt roliga, kunniga och hjälpsamma och vill verkligen se oss lyckas, säger Simon.

Vad har du lärt dig på ditt program?
– Att det är okej att göra fel så länge jag kan göra om och göra rätt. Jag har växt mycket som person och känner till fullo att jag hamnat på rätt program, säger Simon.

Vilken användning kommer du ha av din utbildning i framtiden?
– Jag vill arbeta inom den profil jag valt på utbildningen, betong. En av anledningarna till att jag valde den profilen är att det verkligen behövs fler betongarbetare på alla byggarbetsplatser. Eftersom jag valt att läsa till några ämnen får jag högskolebehörighet så om det skiter sig på bygget kan jag lätt hitta en annan väg utan att behöva plugga mer först, säger Simon.

Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– Alla som gillar att bygga och konstruera saker passar in på bygg- och anläggningsprogrammet! Det är dock en fördel om du inte har något emot att arbeta med kroppen och har en bra grundfysik. Har du inte det kommer du i alla fall att få det här. Här får du plugga och arbeta i bra lokaler som är väl utrustade med alla verktyg och instrument du kan tänkas behöva. Kommer du hit med glatt sinne kommer du garanterat att få många nya vänner, säger Simon.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun