Bild på flera personers händer.

Sommarlov i Enköping

Praktisk information

Datum: 12 juni–15 augusti

Adress: Olika platser runt om i Enköping

Kategori: Familj, Barn, Sport, Kultur och nöje, Natur och friluftsliv, Övrigt

Område: Enköping, Fjärdhundra, Örsundsbro

Beskrivning av evenemang

Nu är det dags för sommarlov med aktiviteter för barn som vill vara kreativa, aktiva och prova på något nytt. Vilken aktivitet väljer du?

Bild på ett barn som har målat sin hand i olika färger.

Konstklubbens Konstkollo!

En chans för dig som är intresserad av att skapa och lära dig mer om konst. Träffa och inspireras av våra duktiga pedagoger samt varandra under fyra roliga dagar. Årets tema är "mask" - du skapar din egen fantastiska fantasifulla ansiktsmask! Du kommer prova på och använda olika material och tekniker för att skapa en unik färgglad mask. Varje dag blir ett steg framåt åt ditt konstverk och du kommer lära dig tips och tricks till andra konstprojekt på vägen. Ingen förkunskap krävs. Material och enklare fika ingår.

Tid och datum: Måndag 19 juni – torsdag 22 juni.

  • Barn 8–11 år klockan 10.30–12.00 
  • Barn och unga 12 år och äldre klockan 14–16 

Plats: Tingshuset, Tullgatan 18

Boka plats via vårt digitala bokningsformulär.

Bild på en filmklappa.

Filmkollo

Under fyra dagar får du lära dig att göra film, prata, se på film. Kursen är gratis och vi bjuder på mellanmål och lunch. För barn 10–13 år.

Tid och datum: 19–22 juni

  • Måndag klockan 10–19
  • tisdag–torsdag 10–17

Plats: Kulturskolan Enköping

Begränsat antal platser och anmälan senast 11 juni. Anmälan sker via e-post: kulturskolan@enkoping.se

Fiskfest! Årets fönsterutställning på Joar

Joar Blå blir som ett jätteakvarium när fiskarna skapades av barn och elever på förskolor och skolor i kommunen ställs ut i fönstren. På lördag 10 juni invigs utställningen och klockan 12–14 finns material för dig som vill skapa en fisk till ditt eget fönster hemma! 

Tid och datum: Konstutställningen Fiskfest pågår lördag 10 juni – söndag 23 juli. Utställningen är tillgänglig dygnet runt.

Plats: Joar Blå, Ågatan 29. 

Bild på en ritblock där någon har målat en landskapsbild.

Konstklubben flyttar ut!

Hämta papper, färg och en skrivplatta, njut av att rita och måla utomhus – ”en plein air” eller friluftsmåleri som det också kallas! Du väljer motivet. Varför inte Drömparkens vackra blommor eller ån, ja ta inspiration från utomhusmiljön!

Du är välkommen att ta med dig egen picknick eller fika, ta med en filt om du vill. Ingen förkunskap kravs, material ingår. Drop-in. Aktiviteten passar för barn 6 år och äldre, unga och familjer. Barn under 12 år välkommen i målsmans sällskap.

Tid och datum: Tisdag 13 juni och onsdag 14 juni klockan 11–14

Plats: Gräsmattan mellan Joar Blå, Ågatan 29 och ån

Bild på författaren Martin Olzack och på omslag till några av hans böcker.

Sommarbokens invigning med Martin Olczak

Vem passar bättre att kicka igång en spännande sommar. Författaren Martin Olczak har skrivit manus till TV och dataspel men också böckerna om superhjälten Megakillen och äventyren om Jack som råkar på sagoväsen precis var som helst. Hellre varulvar mitt i stan än i en förtrollad skog, tycker Martin. Träffa honom på biblioteket och hör mer om drakar och demoner, hjältedåd och fasansfulla monster. Äntligen i Enköping, boka plats! Passar barn 6–12 år.

Tid och datum: Onsdag 14 juni klockan 13–14

Plats: Biblioteket, Ågatan 29

Boka plats via mejl eller telefon. 

E-post: biblioteket@enkoping.se

Telefon: 0171-62 55 10

Bild på en tecknad logotyp för sommarboken som föreställer en pojke som ligger ner och vilar.

Sommarboken bland hjältar och väsen

Dags för lovets roligaste träffar! Sommarboken är ett biblioteksprojekt där det kvittar hur mycket eller lite du läser. Årets tema är både modigt och magiskt. Det blir lekfullt knep och knåp om troll och nättroll och andra fräcka, knäppa varelser som kan poppa upp ur mossan, dataspelet eller bara i fantasin. En av träffarna är särskilt spännande för dig som gillar Handbok för superhjältar och är nyfiken på rollspel. Alla får varsin present med hem. Passar barn 6-12 år. Drop in.

Tid och datum: Torsdagen 15 juni klockan 13–15

Plats: Örsundsbro biblioteket, Idrottsvägen 8

Sommarboken bland hjältar och väsen

Dags för lovets roligaste träffar! Sommarboken är ett biblioteksprojekt där det kvittar hur mycket eller lite du läser. Årets tema är både modigt och magiskt. Det blir lekfullt knep och knåp om troll och nättroll och andra fräcka, knäppa varelser som kan poppa upp ur mossan, dataspelet eller bara i fantasin. En av träffarna är särskilt spännande för dig som gillar Handbok för superhjältar och är nyfiken på rollspel. Alla får varsin present med hem. För barn 6-12 år.

Tid och datum: Måndagen 26 juni och klockan 13–15 

Plats: Fjärdhundra bibliotek, Skolvägen 7

Sommarboken bland hjältar och väsen

Dags för lovets roligaste träffar! Sommarboken är ett biblioteksprojekt där det kvittar hur mycket eller lite du läser. Årets tema är både modigt och magiskt. Det blir lekfullt knep och knåp om troll och nättroll och andra fräcka, knäppa varelser som kan poppa upp ur mossan, dataspelet eller bara i fantasin. En av träffarna är särskilt spännande för dig som gillar Handbok för superhjältar och är nyfiken på rollspel. Alla får varsin present med hem. För barn 6–12 år.

Tid och datum: Måndagen 26 juni och onsdag 9 augusti klockan 13–15

Plats: Biblioteket, Ågatan 29

Bild på ett bokomslag där det står Handbok för superhjältar - rollspelet.

Sommarboken rollspelsspecial

Bli hjälten tillsammans med andra i ett berättarspel där ni skapar och löser mysterier. I rollspelet Handbok för superhjältar tar en person rollen som Berättare. Övriga deltagare spelar hjältar som med sina hemliga identiteter kan besegra farliga skurkar, men som också måste sköta vardagen med läxor och andra krav. Med hjälp av tärningar och er egen fantasi bygger ni upp ett alldeles eget äventyr. Alla får varsin present med hem. Rädda Rosenhill! Drop in. Passar barn 6–12 år.

Tid och datum: Onsdag 19 juli klockan 13–15

Plats: Biblioteket, Ågatan 29

Bild på bibliotekets lådcykel parkerad utanför Pepparrotsbadet i Enköping.

Biblioteket poppar upp

Vi tar med biblioteket ut till dig!  Håll utkik efter bibliotekets lådcykel eller vår biblioteksbuss. Bibliotek på ett torg, eller i skuggan av ett träd i en park? På badstranden, eller vid en lekplats? Bara fantasin sätter gränser för var vi poppar upp! 

Vi berättar om biblioteket och erbjuder roliga och läsfrämjande aktiviteter. Kanske vill du bara hänga med oss en stund och utbyta boktips? Vi hoppas att vi ses där du är!

Sommarklubb på V-boden 

Vi bjuder på mellanmål eller fika varje dag. Kom in på fritidsklubben och hämta hela sommarschemat. Vi har aktiviteter under hela sommaren för dig som börjar årskurs 3, 4, 5 och 6 i höst. 

Tid och datum: 12 juni–15 augusti, måndag–fredag 13.30–16.30 (avvikelser kan förekomma vid aktiviteter)

Plats: Västerleden 152, ingång från torget

Telefonnummer till verksamheten: 070-1625809

Sommargård på V-boden

Vi har aktiviteter under hela sommaren för dig som börjar årskurs 7 i höst och är till och med 19 år.  Vi har nolltolerans mot alkohol, nikotin och narkotika! Kom in på fritidsgården och hämta hela sommarschemat. Välkommen!

Tid och datum: Måndag, tisdag och onsdag 18–21 med start 12 juni (avvikelser kan förekomma vid aktiviteter)

Plats: Västerleden 152, ingång från torget

Telefonnummer till verksamheten: 070-1625809 

Lilla Fritidsbanken på Bredsands camping

I Fritidsbanken, belägen vid entré på Bredsands camping, finns sommarutrustning som diverse sommaraktiviteter, spel, paddelbräda, inlines, cyklar, flytvästar med mera. Detta kan du låna över dagen, när du är och badar eller bor på campingen.

Fritidsbanken drivs tillsammans med sommararbetande ungdomar.

Observera, vid regn är Lilla Fritidsbanken stängd.

Tid och datum: 26 juni–6 augusti, varje dag klockan 11–15

Plats: Bredsand camping

Teaterkurs på sommarlovet

Teaterkurs på sommarlovet är en kostnadsfri sommarlovsaktivitet för dig som är 10–14 år.

Prova på teater på sommarlovet

Teaterkurs på sommarlovet är en kostnadsfri sommarlovsaktivitet för dig som är 7–10 år.

Sommarkul

Välkommen till Sommarkul, massor av roliga aktiviteter! Mellan 12-30 juni kan du som är 9-15 år prova på kostnadsfria aktiviteter med Sommarkul. Föräldrar ansvarar för sina barn och är välkomna att följa med!

Du kommer ha möjlighet att låna fritidsutrustning och prova på olika lekar och aktiviteter. Ledare kommer finnas på plats.

En person dribblar med en fotboll på en gräsplan.

Öppen fotboll

Kom och spela fotboll på Korsängsfältet under sommaren helt gratis! Tjejer och killar mellan 13-17 år är välkomna oavsett om de är nybörjare eller vana spelare! Ledare från ESK Ungdom finns på plats.