På bilden syns en person som håller en telefon och på bilden är det animerade bokstäver, vilket är ett konstverk som heter Untold Garden, Det Gemensamma Oläsbara.

Foto: Vävda Rum

Konstutställning - Vävda Rum

Praktisk information

Datum: 20 maj–30 september

Adress: Tingshuset och runt om i Enköping

Kategori: Kultur och nöje

Område: Enköping

Beskrivning av evenemang

Sveriges mest spännande AR-utställning finns i Enköping just nu! Genom att ladda ner appen VävdaRum till din mobil - via QR koden - kan du på en karta se var konstverken är utplacerade i Enköpings kommun och besöka dem.

Flera av konstverken i utställningen är interaktiva och förändras genom att du sjunger, gör rörelser eller är delaktiga tillsammans med andra.

Enköpings Konstförening är med och arrangerar VävdaRum som är en unik utställning med tio av Sveriges främsta och mest spännande konstnärer som arbetar med offentlig konst och augmented reality (AR).

Den 20 maj hade VävdaRum vernissage samtidigt runt om i Sveriges kommuner vilket gör den till den geografiskt sett största utställningen som skapats i landet.

Enköpings konstförening är lokal värd för den här unika utställningen som en del av vårt 80-årsjubileum (1943–2023).

Konstverken i VävdaRum är gjorda med AR-teknik och är virtuella. Utställningen utnyttjar samma teknik som det kända spelet Pokémon Go, men i konstnärligt syfte.

Mer information

Projektet Vävda rum är initierat av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och finansieras av Postkodstiftelsen.