Bild på omslaget till Jerry Haglunds cd-skiva med titeln two dogs in a bathtub.

Foto: Jerry Haglund

Konsert – Jerry Haglund Band

Praktisk information

Datum: 26 augusti

Tid: 19:00–20:30

Adress: Forsby Kvarn Musikscen, Simtuna Forsby 4, 749 72 Fjärdhundra

Kategori: Kultur och nöje

Område: Fjärdhundra

Beskrivning av evenemang

Denna trio består av Jerry Haglund, Felix Rothman och Petter Svärd. Kvällen bjuder på svängig blues med jazzinslag, egna och lånade låtar.

Under sina 20 år som aktiv musiker har Jerry skaffat sig en fil kand i musik på Trinity College i London. Han har turnerat Storbritannien runt med olika akter liksom i USA, runtom i Europa och Japan och på Kuba. I Sverige har Jerry spelat på många jazz  och bluesscener i landet, i storband och i orkesterdiken kompat artister som Monica Zetterlund, Svante Thuresson, Ronnie Wood, Claes Janson, Phil Woods med flera.

Petter Svärd som är trummis i bandet har en gedigen meritlista med turneer i Europa och Ryssland, spelningar på Havana Jazzfestival, Rainbow Jazz i Estland, Ronnie Scotts jazz club med artister som Jamie Cullum och Gilad Atzmon.

Bandets låga register utgörs av Felix Rothman som spelar tuba. Felix är anställd i Arméns Musikkår och som frilansande musiker har han spelat med flertalet av landets professionella orkestrar, däribland Göteborgsoperans Orkester, Göteborgs Symfoniker, Norrlandsoperans Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester. Felix har också genom åren synts och hörts i diverse jazz-, blues- och popkonstellationer.

Mer information

Biljetter kostar 250 kronor och du bokar biljetter via arrangörens webbplats.