Trädgårds­dagens samarbets­partner

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap är ansvariga för årets Trädgårdsmarknad.

Alla trädgårdsintresserade är välkomna i vår trädgårdsförening. Avsikten med föreningen är att erbjuda en arena där trädgårdsintresserade kan mötas för att inspireras och lära av varandra. Vi försöker erbjuda något för alla intressen: blommor, buskar, träd, köksväxter, frukt och bär eller trädgård i största allmänhet.

Läs mer på Enköping-Håbo Trädgårdssällskaps webbplats

Enköpings Allmänna Idrottsförening (EAI)

Enköpings Allmänna Idrottsförening är ansvariga för årets Hälsomarknad.

Föreningen bildades 1900 och har genom åren haft verksamhet i många olika idrotter. Nu har vi träning för alla åldrar i friidrott, skidor och orientering. Klubben har drygt 300 medlemmar och den största verksamheten är friidrott för barn.

Fjärdhundraland

Fjärdhundraland är ansvariga för årets Matmarknad.

I Fjärdhundraland samlar vi bra upplevelser i en levande landsbygd med historia, naturupplevelser och spirande småföretagande: kaféer, boende, gårdsbutiker och mycket mer! Besöksområdet Fjärdhundraland utvecklas av Fjärdhundraland ekonomisk förening, som samlar företag, föreningar och privatpersoner som vill utvecklas tillsammans, för att ge besökarna en bättre upplevelse. Fjärdhundraland fick Stora Turismpriset 2019.

Läs mer på Fjärdhundralands webbplats

Happy Foodtruck

Happy Foodtruck är ansvariga för årets Foodcourt.

Happy Foodtruck, tidigare Helena's foodtruck, erbjuder fräsch street food. Happy Foodtruck bokas både på lunch- och kvällstid, främst i Enköping men även i kransorterna och närliggande städer. Vid bokning kan menyn anpassas efter just ditt event. Alltifrån mindre, familjära bostadsområden till stora arbetsplatser. Livemusik har blivit ett naturligt inslag på senaste tiden.

Läs mer på Happy Foodtrucks webbplats

Pepparrots­stadens Trädgård & Hantverk

Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk är ansvariga för årets Hantverksmarknad.

Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk är en liten trädgård- och hantverksbutik som drivs av Lena Månsson och Elisabet Lind. Där kan du hitta lokalt producerat hantverk, trädgårdsrelaterade produkter av hög kvalitet och garn av naturmaterial. Butiken är inrymt i ett litet gult trähus i stadens äldsta kvarter.

Läs mer om butiken på Pepperrotsstaden webbplats

Andra samarbetspartner

Centrumsamverkan

Trädgårdsdagen samarbetar också med Enköping Centrumsamverkan för att synliggöra näringslivet och Enköpings handlare under Trädgårdsdagen. Enköping Centrumsamverkan arbetar för att skapa en blomstrande stadskärna för alla som bor, verkar och besöker Enköping.

Läs mer om Enköping Centrumsamverkan på deras webbplats