Underhållning på Skolparks­scenen 2022

Skolparksscenen bjöd under 2022 på ett program för alla åldrar och smaker.  Många tog med sig vänner och familjen och upplevde musik i den svenska sensommaren. 

10.00 Konferencierer hälsar välkomna

Konferenciererna Jonas Högberg och Elin Furin hälsar välkomna.

10.05 Enköpings blåsorkester

Enköpings blåsorkester. Foto: Carin Östberg

Enköpings blåsorkester kommer att bjuda på filmmusik, tango och svenska klassiker under ledning av Patrik Eriksson. Orkestern bildades 1937 och har idag drygt tjugotal medlemmar i åldern18 till 80 år. 

10.35 Stjärnskott daglig verksamhet

Stjärnskott. Foto: Johanna Görling.

Stjärnskott kommer att bjuda på en mix av sommarlåtar som känns igen av både stora och små.

11.00 Orkesterpop

Orkesterpop. Foto: Lena Granefelt.

Grammisvinnarna Orkesterpop kommer och spelar sina hits från Bolibompas Värsta bråket och Mäta med skägg.

Utan moraliska pekpinnar sjunger och diskuterar Lina Englund och David Shutrick med barnen om konflikter, tävling, hur man är en bra förlorare och en bra vinnare. Föreställningen är i allra högsta grad interaktiv. Barnen dansar, sjunger och släpps in med kommentarer om det de ser och upplever.

11.30 Prisutdelning Pumpatävling 

Prisutdelning i pumpatävlingens tre klasser. 

Invägning i pumpatävlingen intill Skolparksscenen mellan klockan 10 och 11, se skylt.

11.45 Enköpings kulturskola

Kören Decibellas

Sång och musik med bland andra kören Decibellas under ledning av sångpedagog Cecilia Pekkari Jäderholm.

12.30 Återsken

Återsken. Foto: Fredrik Sandberg.

Återsken med kompband framför ett blandat program från sin senaste konsertproduktion ”TOGETHER”. Det blir en härlig blandning av Gospel- och soullåtar till Motownklassiker under ledning av Marcus Dannvik. 

Välkomna på en fartfylld stund av ren sångglädje!

13.25 Jazz och Brass i Parken

I samarbete med Enköpings Musikklubb är vi glada över att kunna presentera tre spännande möten med jazz och brass i olika format.

lmmanuel Brass

Först ut på scen är 25 musikanter som tycker om att spela tillsammans och gillar brass. De spelar allt från marscher till Abba och sakral musik. På Skolparksscenen kommer vi att få lyssna på musik spelad på kornett, flygelhorn, althorn, eufonium, bariton, trombon och bastuba. Vi kommer att få höra blandad svensk musik under ledning av dirigent Ann-Sofie Andersson.  Brassgruppen är en del av Tomasförsamlingen i Enköping och firar snart 60 år.

Traditionell jazztrio med sångerskan Åsa Lansfors Lindblom

Kjell Fernström älskar att föra samman musiker av olika slag som i vanliga fall inte spelar med varandra. Kjell gästar Skolparksscenen med en spännande kvintett som förutom Kjell på piano består av Åsa Lansfors Lindblom sång, Filip Augustsson bas och Ola Bothzén trummor. Alla allroundmusiker ur den svenska jazzeliten.

Åsa Lansfors Lindblom är enköpingsbo och är utbildad vid Örebro Musikhögskola. Åsa har under åren medverkat som solist i större körverk och storband, men sjunger även visa, jazz och svenska romanser. Vi kommer att få bjudas på traditionell jazz på hög nivå.

Bahco Saxophone Quintet 

En saxofonsektion ur Enköpingsstorbandet Bahco Big Band, ackompanjerade av bas och piano. Bahco Saxophone Quintet kommer bland annat att bjuda på musik från Duke Ellington, Elvis Presley och Jan Johansson.

Musiken är blandad med låtar från olika tider och flera av låtarrangemangen är gjorda av Håkan Wall, Torstuna och är specialskrivna för Bahco Saxphone Quintet.

Jan-Erik Törnqvist, altsaxofon. Björn Svensson, altsaxofon. Per Larsson, tenorsaxofon. Ronny Eriksson, tenorsaxofon. Johan Dahlman, barytonsaxofon. Kari Ylivallo, elbas och Jan-Åke Eriksson, elpiano.

15.00 Enköpings kammarkör

Enköpings kammarkör. Foto: Marit Torin

Enköpings Kammarkör är en blandad kör med ett 40-tal sångare. Kören grundades 1968 och leds sedan många år av dirigenten Peter Melin.

15.30 Street Feet

Street Feet. Foto: Emil Särnehed.

Dansglädje och härliga koreografier utlovas när några av dansskolans cirka 600 elever intar scenen under ledning av Isabel Axnér. Street Feet tycker att alla borde dansa och hoppas att ni ska bli sugna på att svänga loss efter att ha sett dem. Att dansa på scenen är det dem älskar allra mest!