Hälso­marknaden 2022

På Hälsomarknaden längs Åpromenaden kunde du 2022 träffa utställare och prova på aktiviteter inom området hälsa.

Acuanaut

Amnesty

Amnesty International arbetar för Mänskliga Rättigheter. I Enköping finns grupp 215. Pennan är vårt vapen, vi skriver brev till statschefer och vädjar om humana och rättvisa rättegångar för de som har fängslats för sina politiska åsikters skull, sin tro och sin sexuella läggning. Vi vill att folk ska skriva under våra brev.

Demensteamet

Foto på demensteamet

Demensteamet från vård och omsorgsförvaltningen på Enköpings kommun presenterar sin verksamhet.

Ena Bugg och Swing

Enköpings Yogastudio

Forever Living Products

Hudvård baserad på ekologiskt odlad Aloe Vera, kosttillskott, eteriska oljor.

Fritidsbanken

På Fritidsbanken kan du låna sport- och friluftsmaterial gratis, precis som på ett bibliotek. Skänk din gamla utrustning i Fritidsbankens monter under Trädgårdsdagen, så ser de till att det kommer till användning igen.

Läs mer på Fritidsbanken webbplats

Hittaut Enköping

OK Enen erbjuder friskvårdsprojektet Hittaut. Med hjälp av kartan på papper eller i appen letar du kontroller i och omkring Enköping. Du får motion för både hjärta och hjärna.

På Trädgårdsdagen finns fem extra kontroller, så kallade"vandrande pinnar" som du kan ta just denna dag. På en karta ser du var de finns. Vi tipsar om en runda med "vandrande pinnar" och vanliga kontroller.

Joakim Persson med boken "Vilken smash"

"Vilken smash!" är en lättläst kapitelbok med illustrationer till varje kapitel. Boken handlar om Nadir som inte gillar fotboll eller innebandy. I skolan har Nadir inte så många att umgås med men i badmintonklubben kan han umgås med andra oavsett skola.

Joakim är före detta lärare och numera skolbibliotekarie i Enköping. Utöver att sälja boken kommer han också ha en eller flera badmintonaktiviteter.

Läs mer på Joakim Perssons webbplats

Kayakomat Enköping

Kajakuthyrning genom self-service station som är placerad vid stranden i Bredsand.

Neuroföreningen

Information om Neuroförbundet.

O.G.R. Karate Enköping

Potential livscoaching & KBT

Visar upp sin tjänster inom livscoaching och KBT, kognitiv beteendeterapi.

Sparbanken i Enköping

På Trädgårdsdagen hittar du Sparbanken i Enköping intill ”Blå Parken”. Där kan du bland annat provsmaka äpplen och must från Grönsöö, närproducerad ost från Vallgarns gårdsmejeri, korv från Anders Ottosson på Holmsta gård samt ljuvliga grönsaker från Åkerby Handelsträdgård. Alla barn har möjlighet att testa träningsredskap från Enköping OCR Hinderbaneförening. Vi kommer också att tävla ut fina priser. 

Ulrikas massage och dietisttjänst

Säljer Aloe Vera-produkter samt diverse hälsosamma recept.

WAP padel

Westerlunds Friskvård

Träningskort och personlig träning. För dig som är motionärer och vill träna i en lugn och trivsam miljö.

Yogabok