Föreläsningar i Drömparken

Årets tema i Drömparken är odlingskultur. Med temat vill vi inspirera dig till att testa både nya, och mer beprövade sätt för ditt odlande.

Bosse Rappne

Bosse Rappne. Foto: Sandra Birgersdotter Ek.

"Trädgårdens kretslopp – hur jag odlar jord"

Bosse Rappne är en av landet mest folkkära trädgårdsmästare. Med gedigen kompetens och pedagogisk förmåga sammanfattar han det komplexa växt- och trädgårdslivet. Bosse driver sedan mer än 30 år Slottsträdgården Ulriksdal.

I föreläsningen berättar han om trädgårdens kretslopp, hur han odlar från jord till planta utifrån grundläggande värderingar om klimat, biologisk mångfald, ekologisk livs- och växtkvalitet.

Lena Israelsson

Lena Israelsson är journalist och trädgårdsboksförfattare.

"Skapa fruktbar jord och odla smakrika, spännande grönsaker"

Lena Israelsson är journalist och trädgårdsboksförfattare. Hon skriver främst om ekologisk köksväxtodling och har skrivit ett tiotal faktaböcker. Lena berättar om jord och gödsel, hur du skapar en nästan torvfri och pyralidfri jord och odlar smakrika grönsaker.

Krusenbergsodlarna

Foto: Roland Persson.

"Modern självhushållning"

Författarna Alva Herdevall och Anders Rydell berättar, utifrån sin nya bok, varför alla kan ägna sig åt självhushållning. Vad behöver du själv för att sätta igång –och var börjar du? Alva och Anders berättar om hur du odlar allt från snittblommor till ingredienserna i ditt barskåp.

Maj-Lis Pettersson

Maj-Lis Pettersson

"Mina sensommar­favoriter och publikens frågor"

Maj-Lis Pettersson är hortonom, växtskyddsexpert och författare. Hon hörs bland annat i radions Odla med P1 och svarar på lyssnarnas frågor om allt som har med trädgård att göra. Maj-Lis berättar om sina sensommarfavoriter, odlingsvärda sorter och svarar på dina trädgårdsfrågor.