Bild på Drömparken i Enköping

Andra aktiviteter på stan

Praktisk information

Datum: 2 september

Tid: 00:00–23:00

Tid: Förmiddag, Eftermiddag

Område: Centrum

Beskrivning av evenemang

Här hittar du allt annat som händer på stan under Trädgårdsdagen.

Bild på en person som cyklar.

Cykelsimulator

Trafik- och mobilitetenheten på Enköpings kommun ställer tillsammans med kommunens Klimat- och energirådgivning ut med en cykelsimulator där du kan testa dina resvanor genom att virtuellt cykla i Enköpings parker. Trafik-och mobilitet finns tillgängliga för frågor som gäller trafik och hållbart resande. Klimat- och energirådgivningen är på plats för att prata om hållbar mobilitet och finns tillgängliga för frågor som rör energi-användning och besparingar.

Bild på gula blommor och gröna blad som ligger i vatten.

Örtvandring

Är du nyfiken på växternas läkande egenskaper Välkommen att delta på en örtvandring, där du får inblick i några vanliga örter och på vilket sätt de kan stödja kroppen. Kanske är ditt värsta ogräs, din bästa medicin?! Vi startar i den nyanlagda örtagården i Rådhusparken, klockan 12 och avslutar i Skolparken. Vandringen tar cirka 45 minuter. Säkra en plats genom att förboka via mejl

E-post: linda.lofgren@hotmail.com

Bild på en byggnad där det vid entréskylten står företagsnamnet ETU-Match.

ETU Match

Vi stöttar dig ut i arbete eller studier! Hos oss får du individuellt stöd av våra erfarna coacher som har många års erfarenhet, och kan stötta dig på din väg framåt. Vi ser dig utifrån dina individuella förutsättningar och möjligheter. Vi erbjuder Karriärvägledning samt rusta och matcha.  Vi finns på 40 orter runt om i landet. I Enköping finns vårt kontor på Åkerbygatan 11.

Bild på en militär som hjälper ett barn att prova en militärhjälm.

Ledningsregementet

Vid Ledningsregementets yta kommer det finnas militärfordon att kika in och vissa mindre aktiviteter som kan provas på och utmana varandra i. Personal kommer vara på plats och svara på besökarnas funderingar samt informera om Ledningsregementets verksamhet.

Invigning av Rådhusgården

Hör Lisa och Johanna från parkenheten berätta om upprustningen av Rådhusgården och var med när vi inviger parken. Här har vi planterat örter och perenner med olika användningsområden. Välkommen att lära dig mer om växtmaterialet och prova på te på örter från parken. 

Tid: från klockan 11.00–12.30

Bild på personer som besöker en träff med SPF Seniorerna Enabygden.

SPF Seniorerna Enabygden

SPF Seniorerna Enabygden är en i Enköping lokalt förankrad förening inom SPF Seniorerna Riks. På Trädgårdsdagen kommer SPF Seniorerna Enabygden dela ut diverse informationsmaterial och anordna någon enkel form av gissningstävling.

SPF Seniorerna är fackföreningen för pensionärer. Det är vi som för pensionärernas talan gentemot politiker på alla nivåer, såväl lokalt som i Riksdagen. Men sedan vill vi gärna ha trevligt också. Därför arrangerar SPF Seniorerna Enabygden resor, studiebesök, föredrag, underhållning, studiecirklar och andra aktiviteter. Sådant gör att vi tillsammans kan hålla oss årsrika aktiva och pigga långt upp i åren. Läs gärna vår lokala tidning Enabygden eller rikstidningen Senioren.

Bild på träd med rosa löv.

Foto: Göran Sollfors

Fotoklubben i Enköping

Om du vill diskutera bilder och foto, få återkoppling på dina bilder, ställa ut och sälja dina bilder, utveckla ditt fotograferande, få tips på hur du får till dina bilder i dator och utskrift, åka på fotoutflykter, fota i studio, tävla med dina bilder, träffa likasinnade, så är du varmt välkommen att göra det som medlem i Enköpings fotoklubb.

På Trädgårdsdagen har Enköpings fotoklubb en utställning på Sandgatan.

Läs mer på webbplatsen för Enköpings fotoklubb

Bild på tre artister från en cykelcirkus, en på enhjuling, en på trehjuling och en gåendes som jonglerar.

Cykelcirkus

En samtida cirkuskoreografi präglad av glädje och energi och med en känsla av att nu kommer cirkusen till byn. Detta cykelturnerande performance utgår från rörelsen Att kramas. Ett platsspecifikt drivande performance som i första hand spelar utomhus. Cykelcirkus väcker liv i publiken och sprider glädje, skratt och hopp.

Tid: Klockan 13 och 15.

Logotyp för aktiva seniorer.

Aktiva seniorer Enköping

Föreningen Aktiva Seniorer Enköping som firar 20 år, är en av utställarna vid den härliga Trädgårdsdagen 2023. Passa på att träffa några från föreningen "i hörnet Sandgatan och Kyrkogatan" för att få reda på mer om alla roliga och engagerande aktiviteter, där finns information om höstens hela programutbud. 

Vi ser fram emot att träffa just dig den 2 september. 

Bild på en cyklist på landsväg.

Neuro Enköping-Håbo

Neuro är en oberoende organisation specialiserad på neurologi. Vi erbjuder råd och stöd till dig som har en neurologisk diagnos, och till dina anhöriga och närstående. Vi kommer att finnas tillgängliga med informationsbroschyrer relaterade till neurologiska diagnoser.

Vi kommer att besökas av Jenny Ljungberg som fått diagnosen MS. Hon kommer att cykla runt i Sverige för att uppmärksamma MS och samla in pengar till Neuros verksamhet. Ett välkomstevenemang kommer att genomföras, där allmänheten får möjlighet att träffa henne. Kom gärna och berätta för oss om vad som är livskvalitet för dig. Vi kommer att ha en mindre tävling där det finns möjlighet att vinna priser.

Bild på fasaden till gamla rådhusbyggnaden i Enköping på Rådhusgatan 3.

Guidade turer genom Enköpings historia

Tillsammans promenerar vi genom stadens äldre kvarter. Samling vid Enköpings museum, Rådhusgatan 3. Turen är 45 minuter lång.

Tid: Klockan 12.30 och klockan 14.00.

Bild på två personer, en man och en kvinna, som står framför en byggnad.

Tårtkalas på Westerlundska gården

Besök Westerlundska gården och se på föremål från Enköpingsdoktorn doktor Ernst Westerlunds yrkesliv och familjeliv. Övervåningen på gården är också inredd och visar hur en bättre beställd familjs bostad kunde se ut omkring år 1900–1910. 

På Trädgårdsdagen är det också Doktorinnans tårtkalas på Westerlundska gården. I den vackra trädgården kan du njuta av en kopp kaffe, hembakta kakor och en bakelse Arrangör är Westerlundska sällskapet.

Aktiviteten pågår klockan 11–15.

Bild på en logotyp för Enköpingsmässan i orange och grått.

Enköpingsmässan

Enköpingsmässan kommer att finnas på plats under Trädgårdsdagen. Ni kommer att få en sneak peek av mässans program, gäster, alla utställare och möjlighet att boka biljetter till årets aftermäss!

Logotyp för Livsstilsmässan där det står Livsstilsmässan, må bra! Ovanför logotypen är det ett kollage med bilder på en person som hoppar, en hund, ett finger som pekar på en bild på en hjärna och en bild på en uppslagen bok.

Livsstilsmässan

Livsstilsmässan kommer informera om den kommande helhetsmässan som kommer ske 15–16 september i Idrottshuset. Livsstilsmässan sker där i samverkan med traditionella Enköpingsmässan. Under Trädgårdsdagen har vi en tävling med fina priser. Missa inte det!

Polisen

Kom och träffa polisen. Du får även provsitta i en polisbil om du vill!

Plats: Utanför Skolparken

Bild på ett grönt parktåg i Enköping.

Parktåget

Parktåget tar dig mellan Enköpings resecentrum och nedre delen av Kyrkogatan, via Skolparken. Parktåget går hela dagen och fungerar även för dig med hjälpmedel.

Bil på en bild där det står Enköping.

Enköpings kommun

Kom på filmvisning! På biografen på Joar Blå visar Enköpings kommun filmer från kommunens platsvarumärke. Passa på att kika på film och äta popcorn. 

Centrumsamverkan

Centrumsamverkan kommer att finnas på torget med kaffe, enkät och Lions ”klotbana”, välkomna! 

Fler utställare

  • Handelsbanken
  • Flügger färg