Bild på en grupp dansare på en scen.

Underhållning

Praktisk information

Datum: 2 september

Tid: 00:00–23:00

Tid: Förmiddag, Eftermiddag

Kategori: Underhållning

Område: Skolparken

Beskrivning av evenemang

På Trädgårdsdagen bjuder vi på musik- och sångupplevelser på vår utomhusscen i Skolparken. Det blir ett program för alla smaker. Ta med vänner och familjen och upplev musik i den svenska sensommaren. Packa picknickkorgen eller köp något gott att äta, ta med filt, solhatt och paraplyer! Det är fri entré till samtliga konserter. Varmt välkomna!

Hålltider för uppträdanden i Skolparken

 • Klockan 10.00–10.05 konferencier Elin Furin och Jonas Högberg hälsar välkomna
 • Klockan 10.05–10.25 Hanna Bendz och Niclas Malmberg 
 • Klockan 10.45–11.15 Undefined Combo
 • Klockan 11.30–11.45 Solrostävlingen – vinnarna utses
 • Klockan 12.00–12.30 Decibellas och blåssektionen på Kulturskolan
 • Klockan 12.30–12.45 Idrottsstipendiet delas ut av Kristina Eriksson, upplevelsenämndens ordförande
 • Klockan 13.00–13.30 Quarter Tone
 • Klockan 13.45–14.15 Enköpings kammarkör under ledning av Peter Melin
 • Klockan 14.30–15.15 Gyttring
 • Klockan 15.30–15.50 Street Feet
 • Klockan 15.55–16.00 konferencier Elin Furin och Jonas Högberg tackar och avslutar dagen 

Artister som uppträder på scenen i Skolparken

Bild på Jonas Högberg och Elin Furin.

Elin Furin och Jonas Högberg

Vi är glada att återigen få välkomna Jonas Högberg och Elin Furin som konferencierer på Trädgårdsdagen.

Bild på Hanna Bendz och Niclas Malmberg.

Niclas Malmberg och Hanna Bendz

Tongångar och tankespår för cello, piano och röst inspirerade av olika tider och rum - från 1800-talets romantik och franska chansoner till nordiska årstidsväxlingar. Hanna Bendz är cellist uppvuxen i Enköping. Niclas Malmberg är tonsättare samt driver verksamhet på Salsta slott, Vattholma, i Uppsala Kommun.

Bild på medlemmarna i musikgruppen The Undefined Combo.

The Undefinied Combo

Ett nystartat enköpingsband med professionella musiker som spelar egna låtar. Medlammarna i bandet är: Stefan Palmfjord, Karl-Rasmus Bringeland., Patrik Moström, Andreas Jansson, Tobbe Svensson, Johanna Ylivallo och Kari Ylivallo.

Bild på solrosor.

Solrostävlingen - vinnarna utses

Vinnarna utses i solrostävlingens tre klasser: vuxen, barn eller skolklass.

Bild på Wallby dragkampsklubb och upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson.

Utdelning av Idrottsstipendiet

Årets elitidrottstipendium och två idrottstipendier för barn och unga delas ut av upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson (KD).

Bild på musikgruppen Decibellas.

Decibellas & Blåsarensemblen

Kören Decibellas med sångpedagog Cecilia Pekkari Jäderholm och Kulturskolans blåsensemble bjuder på sång och musik under ledning av Anna Schmidtz och Birgit Stare.

Bild på de tre musikerna i gruppen Quarter Tone.

Quarter Tone

Quarter Tone är en grupp av unga musiker som bjuder på musik man inte kommer i kontakt med varje dag. Om kärlek, lycka och barndomsminnen spelar de med sina orientaliska instrument, musik som dekoreras av en orientalisk karaktär, som de bär vidare med sig från mellanöstern. Under dagen kommer det att bjudas på låtar och stycken av flera artister från diverse länder i mellanöstern. Quarter Tone består av: Yorgi Sayegh, violin, Abdulmasih Ghazal – Qanun och Elie Adamo – Slagverk (Riq) –  Ward Bittar – oud.

Bild på medlemmarna i Enköpings kammarkör.

Enköpings kammarkör 

Enköpings kammarkörs framträdanden under ledning av Peter Melin har blivit en fin tradition. Eftersom kören har en otrolig bredd på repertoaren kan vi få höra antingen folkvisor, pop, rock, opera, jazz, klassiska körverk eller svenska fina sångskatter.

Bild på de tre medlemmarna i musikgruppen Gyttring.

Gyttring

Med avstamp i folkmusiken bjuds det på både traditionellt och nytänkande när folkmusiktrion Gyttring kliver på scenen. Den musikaliska grunden består av sång och knäppinstrument, en kombination som inte är alltför vanlig i den svenska folkmusiken, utan som förekommer mer i den irländska traditionen. Det brukar bli högt och lågt i en smakfull blandning av humor och allvar och i repertoaren vistas dråpliga visor lika självklart som de olyckliga berättelserna om förlust och kärlek. Gyttring består av Erika von Knorring, Patrik Midelf och Robbin Ståhl.

Bild på dansare från Street Feet.

Street Feet

Dansglädje och härliga koreografier utlovas när Street Feets dansare intar scenen. Alla borde dansa tycker vi och hoppas att ni ska bli sugna på att svänga loss efter att ha sett oss. På vår dansskola går ca 600 elever från 2 år och uppåt, ungdomar och vuxna. På Skolparkscenen får ni se ett axplock av dom.

Underhållning för dig som vill stanna kvar efter Trädgårdsdagen

Bild på personer som dansar på en scen.

Joar Blå och konungavalet - musikteater

En musikalisk historia om riddaren och stormannen Joar Blå. Joar Blå och Konungavalet - en lärande historia med sång, dans, teater och mycket akrobatik. Joar Blå var enligt Erikskrönikan en riddare och storman som spelade en ledande roll vid valet av Valdemar Birgersson till svensk kung efter Erik Eriksson. Joar Blå var den ledande mannen i Sverige, medan Birger Jarl var borta på korståget i Tavastland. Biljetter löses på plats. Pris: Valfritt belopp med Swish eller kontant. 

Tid: Klockan 16 och 18

Plats: Stora scenen på Joar Blå, Ågatan 29