Trädgårdsmarknad

Praktisk information

Datum: 2 september

Tid: 00:00–23:00

Tid: Förmiddag, Eftermiddag

Kategori: Marknader

Område: Skolparken

Beskrivning av evenemang

På Trädgårdsmarknaden kan du köpa växter och produkter inom odling.

Utställare på Trädgårdsmarknaden

Bild på tre figurer i keramik.

Kinas Betongpyssel

Genom min verksamhet Kinas Betongpyssel målar och gjuter jag olika betongföremål till både inredning och trädgård. Jag gjuter föremål efter säsong och under sommaren blir det mycket fågelbad, hönor och katter samt fåglar och blommor på armeringsjärn. Jag finns i Löt, 2 mil utanför Enköping, där jag har försäljning i mitt växthus.

Bild på person som poserar i trädgårdskläder.

Operose

Operose tillverkar och säljer hållbart producerade arbetskläder, speciellt framtagna för kvinnliga former. Både arbetsbyxorna och överdelarna finns i ett stort storleksspann. Operose är ett litet och personligt företag med säte i Stallarholmen, Södermanland. Här tas arbetskläderna fram och utvecklas och vårt fokus ligger på funktion, passform och slitstyrka. Vi tänker på de små detaljerna som designen, sömnaden och tygerna, till leverans- och emballagealternativen. Vårt motto är att viktiga saker får ta tid. 

Bild på vattenkannor och trädgårdsutrustning.

Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk

I vårt marknadsstånd hittar du trädgårdsredskap som spadar, grepar, handverktyg som japansk hacka och planteringsspadar samt vattenkannor av bästa kvalitet från Garden Mind. Vi har också proffsverktyg för beskärning som grensågar, grensaxar och sekatörer från Silky och Chikamasa. Även annat smått och gott för trädgård finns. När som helst under året kan du besöka oss i vår butik på Rådhusgatan 2 mitt i Enköping.

Bild på fyra odlingslådor i metall.

Keols

Keols är ett litet företag i Borlänge som tillverkar och säljer stålprodukter i ”trädgårdsstålet” Corten. Rabattkanter, krukor och odlingslådor i olika storlekar och kundönskemål. Nytillverkade är de blanka som bildexemplet men efter 1–2 år ute i regn och rusk blir de fint rostiga som det enkla broschyrbladet med kontaktdata. Produkter som finns i montern på Trädgårdsdagen den 2 september är både nytillverkade och ”gamla” och rostiga i olika storlekar.

Bild på utemöbler i trä.

Hard Working Woman AB

Trädgårdsrelaterade snickerier i egen design! I Bred, mitt mellan Enköping och Västerås, finns min snickarverkstad och nu också en liten gårdsbutik. Jag bygger blan annat trästegar, piedestaler, rostorn och möbler, och under vinterhalvåret anordnar jag snickarkurser för tjejer, kvinnor och tanter!

Bild på blommor.

Blomsterlandet

Vi har ett brett sortiment av såväl växter och tillbehör för hem och trädgård, som buketter, arrangemang och accessoarer till vardag och fest. Dessutom är vår e-handel öppen dygnet runt. 

Genom en kombination av kunskap, service, inspiration och högt engagemang erbjuder Blomsterlandet ett prisvärt utbud med hög kvalitet där endast fantasin sätter gränserna. Vi köper direkt från odlaren utan onödiga mellanhänder och i möjligaste mån svenskodlade växter från din närhet.

Bild på en person som håller i en bukett med blommor.

Julianas Bröllop och Trädgård AB

Som florist med 30 års erfarenhet vet Carina Eriksson precis hur blomsterarrangemangen ska bli sådär underbara som de ska vara vid livets största högtider. Hon skapar brudbuketter och övriga blomster dekorationer i den stil som passar dig – kanske skirt romantiskt eller vilt och bohemiskt? Carina har tillsammans med maken Ove en snittblomsodling. Därifrån kommer mycket av hennes arbetsmaterial, men paret öppnar också upp odlingen för självplock. Kom och plocka din egen bukett, strosa runt i trädgården och bli inspirerad. Nås från Västerås och Enköping med buss 874 hållplats Tillinge kyrka. Nås även via avskild cykelväg som löper längs med bilvägen mellan Enköping och Hummelsta.

Bild på en tårta med ljus, på bilden finns texten 25 år.

Svenska Pelargonsällskapet

Svenska pelargonsällskapet är en ideell förening som syftar till att sprida kunskap om pelargoner och deras skötsel. Vi svarar på frågor och bidrar till att föra kulturarvet vidare genom att erbjuda våra hobbyodlade sticklingar till försäljning. Svenska Pelargonsällskapet fyller 25 år i år.

Bild på en katt som sitter bredvid lite växter.

Härnevi Plantskola

Härnevi plantskola är ett familjeföretag 1 mil norrom Enköping. Plantskolan öppnar upp sina dörrar i mitten av mars och har öppet ända fram till den 23 december. I butiken har vi försäljning av bland annat krukväxter, frön, lökar och sommarblommor. Utomhus hittar besökarna såväl prydnadsträd som fruktträd tillika bär- och prydnadsbuskar samt ett fint urval av perenner och rosor. Under hösten fylls butiken med höstfägring och gravsmyckning, och när vintern närmar sig binder personalen kransar och arrangerar julgrupper på löpande band. Vi har även försäljning av julgranar.

Bild på en hylla där det står krukor med plantor i.

Rose-Marie Kalldin

Jag är en växtälskare med trädgård. Där sprider och självsår sig mina växter och det är detta överflöd jag säljer under säsong. Jag gör även ringblommesalva och olja, torkar örter, svamp och chili med mera.

Enköping Maskincenter AB

Vi är ett ungt företag, men har lång erfarenhet från branschen, och som gärna tillgodoser er med maskiner för både nytta och nöje! Från 5-åringens fyrhjuling, 15-åringens mopedbil eller moped, gräsklipparen, jakt och fritidsfordonet, till den äldres eldrivna promenadskoter! Vi säljer även kompakt-,hjul-, och teleskoplastare som passar både fritid och yrkesfolk!

Bild på biodlare vid tre bikupor.

Enköpings biodlare

Enköpings biodlare är en ideell förening som har till syfte att samla dem som är intresserade av biodling. Föreningen samlar biodlare i hela Enköpings kommun, men givetvis är alla välkomna, även om man bor i en annan kommun.

Enköpings biodlare har en föreningsbigård vid Vallby radiostation och ett antal produktionssamhällen inne i Enköping. Föreningen anordnar kurser för såväl nybörjare som ”gamla” biodlare. Till föreningsbigården kan den som vill känna på hur det är att arbeta med bin komma. Föreningen är en del av SBR, Sveriges Biodlares Riksförbund samt medlem i Svenska Bin.

Bild på en man som tittar in i kameran.

Kjell Fixar

Kjell Fixar är det miljömedvetna företaget som med fokus på återbruk och miljö levererar produkter för hem och trädgård. Jag levererar med hjälp av familjens elbil, släpkärra och en specialbyggd lyft och lastmaskin för storsäckar de flesta produkterna direkt hem till dig som kund.

På trädgårdsdagen kan du köpa Guldkannan Towa, eldningstunnor och vattentunnor samt beställa trädgårdsflis.

Bild på ett smycke i blå färg.

UNIKI D Sign

UNIKI erbjuder fantastiska och färgglada smycken till ett rimligt pris. Samtliga glassmycken är handgjorda och bränns i specialugn under kontrollerade former för att uppnå önskat resultat. Det startade som en hobby men vartefter vi utbildat oss i olika tekniker har det växt sig större och större. För att tillverka smyckena köper vi konstglas som vi sedan formar genom att skära och såga. Smyckena bränns därefter i en specialugn mellan 600–950 grader i cirka 13 timmar.

Bild på en man och en kvinna som sitter på framdelen av en jordbruksmaskin.

NT Maskin AB

NT Maskin AB är ett bolag som säljer professionella maskiner för blan annat grönytor, såsom gräsklippare, redskapsbärare, kompakttraktorer och diverse redskap. Vi är verksamma i Mälardalen o Dalarna. Bolaget består av Nina Wisell och Tomas Grip, båda med mångårig erfarenhet av branschen.

Bild på en man som står framför ett bord med växter.

Ekhagens perenner

Ekhagens perenner hör hemma i Väderstad på gränsen mellan Östgötaslätten och Smålandsskogen. Som namnet anger omges trädgården av stora ekar och betade ängar. Sedan vi övertog trädgården har vi har successivt fyllt på med både vanliga och ovanliga perenner (bl a många sorters pioner. Nu har vi ett har stort sortiment av perenner i vår lilla plantskola, där vi odlar allt själva.

Bild på en grupp människor i en park.

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap är en förening med cirka 400 medlemmar för dig som tycker om trädgård. I trädgårdssällskapet får du inspiration genom att träffa andra trädgårdsintresserade, kika in i andras trädgårdar och fördjupa dina trädgårdskunskaper. I medlemskapet ingår tidningen Hemträdgården och en informationsrik hemsida på adressen svenskträdgård.se

Bild på en grönskande trädgård.

A Gentlemans Garden

A Gentleman’s Garden ställer ut och säljer blomsterlökar, gratulationskort och glasunderlägg. Korten och glasunderläggen har alla motiv från den egna trädgården i Tumba där Stefan med entusiasm och energi har skapat en mycket speciell trädgård.

Bild där stora maskiner är i arbete vid ett grustag.

Kits Contractor AB

Kits Contractor återvinner material och massor som kan användas igen. Vi tar in asfalt, betong, berg, grus, sand, jordprodukter, stubb, ris och kompost av trädgårdsavfall. Av de massor vi tar in kan vi återvinna mellan 85–100 procent. Vi erbjuder ett brett utbud av återvunnen jord. Sand till sandlådan och återvunna kross- och grusprodukter. Men även produkter från Hasselfors.

Bild på en mamma som håller upp sitt barn, på bilden är också reningsverksprodukter från ecobox.

Ecobox - Modern avloppsrening

Det innebär kretslopp! Ecobox är svensktillverkade, kemikaliefria minireningsverk som ersätter trekammarbrunnar, markbäddar och infiltrationer. De klarar reningskraven vid normal och hög skyddsnivå och fungerar lika bra för villan som för fritidshuset. Vårt miljövänliga sortiment erbjuder återvinning av både fosfor och regnvatten. Ecobox produkter är alltid pålitliga och enkla att underhålla.

Logotypen för Skoogs Trädgårdar.

Skoogs Trädgårdar AB 

Skoogs Trädgårdar AB drivs av Stephanie och Victor Skoog. Vi utgår från Enköping och åtar oss jobb i hela Mälardalen. Vi har Trädgårdsmästarkompetens samt utbildning för diverse maskinanvändning. Våra hjärteområden är beskärning och perennplanteringar, trädgårdsanläggning, trädvård och renovering av grönytor.

Bild på blommor på en äng.

Växtbiten

Vi kommer från Skuttunge, Björklinge och kommer att ha med oss prenner, prydnadsgräs, buskar.

Bild på två koppar.

Km-Keramik

Km-Keramik erbjuder bruksgods i stengods och Porslin, samt inredningsdetaljer som ljuslyktor, fågelbad och drakar. Även Smycken i glas.
Vid sidan av keramiken är Karin också doula och ger förlossningsstöd. Utövar klangmassage för avkoppling. Välkomna!

Bild på olika prydnadsföremål i keramik.

Möjligheternas Trädgård

Vi driver en inspirationsträdgård i Hedesunda där vi bl.a säljer egentillverkat hantverk i betong, textil och trä för hem och trädgård. Vi producerar även blommor och grönt i säsong.

Bild på en grupp personer som sitter i ett växthus.

HSB Boservice i Uppland

HSB erbjuder trädgårds- och hantverkstjänster för privatpersoner. Vi hjälper dig med dina trädgårdsdrömmar och skapar trädgårdar att trivas i. Vi ritar allt från rabatter till anläggningar, hjälper till med att plantera växter, beskära träd, ta bort gamla rabatter och stubbar och anlägga nya utemiljöer.
HSB Boservice i Uppland, tidigare Upplands Boservice, har alltid varit ett helägt dotterbolag till HSB Uppsala. Sedan 2022 marknadsför vi alla tjänster under varumärket HSB.

Bildkollage med bilder som visar honungsburkar och biodling och en person som säljer honung.

Qias Honung

Jag bedriver en lite biodling i Tillinge Lundbys skogar sedan 7 år tillbaka då jag förverkligade en livsdröm. 

Bildkollage på en blomma och en stenstaty.

Odlarglädjen i Mälardalen AB

Systerbutikerna Odlarglädjen och Gecko Trädgårdsbutik hittar du i vår gemensamma butik mellan Strängnäs och Eskilstuna i Sörmland. Vi brinner för ovanliga och odlingsvärda växter och har stort sortiment av perenner men också ätbart, buskar och träd. Här finner du också massor av fina produkter för trädgård och uterum. Fågelbad, dörrkläppar, betongfigurer, väggdekorationer med mera. Besök oss gärna i butiken eller på våra webbutiker.

Bild på vita blommor som heter storklocka som är planterade i en blomlåda.

Larssons plantskola

Till skolparken i Enköping tar vi med perenner från egen odling och blomlök för höstplantering.

Jarlstedtsbolaget

Vi kommer sälja av delar av vårt utgående sortiment av tröjor, t-shirts, arbetsbyxor, skor, handskar och annat som passar i trädgården.

Alnarp Cleanwater Technology AB

Alnarps växtbaserade & biologiska reningsverk för avlopp. Målgrupp är privatpersoner, grävinstallatörer och trädgårdsfirmor.

Bild på ett bord där det ligger olika sorters smycken.

Lottens Trädgårdsrum

Vi kommer från Dunderbo Enköping där vi har vid enstaka tillfällen utställning i vårt förtrollade Skogsrum. Det vi kommer ta med oss till Trädgårdsdagen är unika skogssmycken, Flowernecklaces och annat rostigt som ni inte hittar i andra montrar. 

Bild på tre personer som står vid en monter som tillhör Studieförbundet Vuxenskolan.

Studieförbundet Vuxenskolan

Välkommen att träffa oss på Studieförbundet Vuxenskolan – Plats för folkbildning. Plats för dig och ditt intresse. På Trädgårdsdagen vill vi gärna berätta om våra kurser i odling, fårskötsel, hemakvaponi, biodling, trädgårdskonst keramik, klimat & hållbarhet och mycket annat. Folkbildning är viktigt och utifrån olika intressen kan man starta studiecirklar och lära sig mer om trädgård och allt mellan himmel & jord. Vi samarbetar också och stöttar många olika slags föreningar och det viktiga föreningslivet.
Här i Skolparken kan du vinna valfri kurs i Studieförbundet Vuxenskolan, Uppsala län genom att svara på några tipsfrågor, även för barnen finns en liten tipsrunda. Vi har även Ansiktsmålning på trädgårdstema och bord där ni kan rita och skapa.

Bild på lampor som hänger och lyser i skymningen.

Colors Your Garden

Solcellslanternor från Lumiz som skapar magi i din trädgård.

Fler utställare på trädgårdsmarkanden

  • Perago system AB - Japanska sekatörer, sågar, trädgårdsredskap.
  • Getingbo Perenner
  • Lena Hemlin
  • Colors Your Garden