
-
/ Recept
-
/ Grytan fiskgryt
20 april 2021
Grytan fiskgryt
Ingredienser
Receptet är för 15 personer
- 2 kg torskfilé
- 1 l vatten
- 20 st potatisar
- 20 st morötter
- 2 - 3 st blomkålshuvuden
- 5 st purjolökar
- 5 st fiskbuljongtärningar
- 1 l ärtor
- Rikligt med dill, persilja och gräslök
- Ev. kryddor efter personlig smak
Gör så här
Koka upp vattnet och lös upp buljongen i det heta vattnet. Under tiden skärs potatis, morötter, blomkål och purjolök i 2 cm stora bitar och läggs i efter hand, det måste koka i grytan. Fortsätt kokningen under lock. När grönsakerna börjar mjukna läggs resten av ingredienserna i. Locket läggs på tills fisken är färdig. Försök att röra så lite som möjligt när fisken lagts i. Färdig att servera efter totalt 30-40 min.
-
Du är här: Naturskolan
-
/ Recept
-
/ Grytan fiskgryt