Om oss

Trygghet, trivsel och engagemang genomsyrar skolans alla delar, via både elever och personal. Här nedan kan du läsa om hur vi gör.

Resultat och behörighet

Hos oss är målet att vi ska ha så hög andel behöriga elever till gymnasiet som möjligt. Vi lyckas väldigt bra och en del av förklaringen är att vi har mycket hög andel behöriga lärare. Vi ger oss inte förrän vi har 100% behöriga elever till gymnasiet.

Matsal och skolmat

På Korsängsskolan lagas en stor del av maten från grunden. Vi lagar även mat till fler skolor och äldreboenden i Enköping. Sammanlagt lagar vi 1400 portioner mat per dag. Vi serverar minst två olika rätter per dag, varav den ena är vegetarisk. Vi serverar ofta hembakat bröd och vi har en stor salladsbuffé. I skolköket arbetar sex personer. Skolmatsalen är stor med mycket ljusinsläpp.

Lokaler

Korsängsskolan byggdes 1948 och i maj 2018 hade vi 70-årsjubileum. Skolan består av flera byggnader. Vi har slöjdsalar, musiksalar, bildsal, hemkunskapssal och en bra utrustad kemisal. Korsängsskolan har även en stor aula som vi använder till olika aktiviteter som bio och provsal bland mycket annat. Aulan är utrustad med modern ljud- och ljusanläggning. Idrottshallen är i två våningar och den stora salen går att dela av.
Vår skolgård är nyligen renoverad med nya lekredskap och utomhusscen. Skolgården är uppdelad så att lågstadiet har en egen gård. På baksidan finns även en amfiteater.

Skolbibliotek

Skolbiblioteket är bemannat varje dag av en biblioteksassistent och en skolbibliotekarie. Biblioteket är välutrustat och eleverna kan även låna från huvudbiblioteket om det är någon bok vi inte har på plats.

Digitala verktyg

Vi arbetar varje dag med digitala verktyg på olika sätt. I de lägre årskurserna, upp till årskurs 4 finns flera ipads och från årskurs 5 har varje elev en egen bärbar dator. De digitala verktygen är ett komplement till de traditionella skolböckerna och ett arbetsverktyg.

Studie- och yrkesvägledning

På vår skola har vi en studie- och yrkesvägledare som är utbildad lärare. Alla elever i årkurs 9 får ett personligt möte där framtida studier diskuteras. Studie- och yrkesvägledaren besöker även eleverna i klassrummet. Det går även att boka ett spontant möte om behov finns.

Värdegrund och lokala styrdokument

  • Alla människors lika värde
  • Alla blir sedda, hörda och bekräftade
  • Du är värdefull för den du är.

Är du intresserad av att veta mer om våra lokala styrdokument är du välkommen att kontakta oss.

Kontakt

Adress: Korsängsgatan 10, 745 49 Enköping
Telefon: 0171-62 67 60
E-post: korsangsskolan@enkoping.se