Engagera fler i föreningslivet med Volontärbyrån

publicerad:

Under Föreningsveckan deltog flertalet föreningar i ett digitalt möte med fokus på hur ideellt engagemang kan tas om hand och hur vi kan få fler att engagera sig ideellt.

Underl ledning av Johan Dahlén Strömgren från Volontärbyrån fick deltagarna inspiration och perspektiv på ideellt engagemang och hur engagemang tas tillvara på bästa sätt. Flera tips framkom om hur deltagarna kan locka fler till föreningen och vad som kan vara bra att tänka på för att få fler att trivas och stanna länge i föreningen.

Ett tips är att fråga varför de frivilliga är engagerade hos er och vad de behöver för att trivas och stanna kvar. Ett anant tips är att vara konkret och tydlig med vad en kan göra när en engagerar sig hos er och var klar med förväntningarna. Att tänka på att det ska vara meningsfullt och givande både för er som förening och den som är engagerad.

Volontärbyrån är en ideell verksamhet som sammanför människor som vill engagera sig ideellt med föreningar som behöver fler frivilliga. Volontärbyrån har en förmedling där ideella föreningar helt kostnadsfritt kan söka fler ideella.

Information

Ta del av Volontärbyrån presentation och tips Pdf, 423 kB. (Pdf, 423 kB)

Besök Volontärbyråns sida och annonsera efter frivilliga till din förening

Besök Volontärbyråns Kunskapsbank för tips och råd kring engagemang i din förening