”Jag tycker det är viktigt att skydda de äldre”

Publicerad

Vaccinationen fortsätter i Enköping och nu är det även dags för våra sommarvikarier att få sin första spruta.

Det är många som väljer att vaccinera sig i Enköping och vi har nu en vaccinationstäckning med 85 procent för personer som är 60 år och äldre. När sommarsemestrarna börjar är det viktigt att också våra vikarier får vaccin.

Vi träffar Jesper Hoffsten i vaccinationskön utanför Kompassen. Jesper arbetar som timvikarie inom hemtjänsten. Han berättar att han tycker att det är intressant och väldigt roligt att få hjälpa till.

Varför väljer du att vaccinera dig idag?

– Jag väljer att vaccinera mig idag för att det är viktigt att skydda de äldre. Jag är glad att få göra det redan nu, säger Jesper. Jag tycker det är viktigt att andra också gör det så vi kan skydda varandra och stoppa smittspridningen.

Vaccinationerna mot covid-19 pågår i Uppsala län. Det är Region Uppsala som är ansvarig för att vaccinationerna genomförs. På webbplatsen 1177.se kan du läsa om turordningen.

Se vilka som kan boka tid för vaccination just nu på 1177 vårdguiden

Foto på Jesper Hoffsten med texten vaccinerad.