Inga nya konstaterade fall

Publicerad

Under veckan har inga nya konstaterade fall av corona rapporterats till vård- och omsorgs­förvaltningens stab.

En kund på ett omvårdnads­boende, som tidigare rapporterats som smittad, har avlidit. Anhöriga är informerade.

– Det lugnare läget har hållit i sig. Vi beklagar att en av våra kunder avlidit i sviterna av covid-19, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– Vi är igång med att ge den andra vaccinationsdosen till våra kunder på omvårdnadsboendena, säger Kim Öberg, biträdande medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

– Vi väntar på vidare instruktioner från Region Uppsala att få gå ut med vaccinations­erbjudande till fler kunder inom hemtjänsten och hemsjukvården. Statistiken visar att en stor andel av våra kunder som fått vaccinations­erbjudandet har tackat ja. Hittills är det cirka 1 600 personer som har bokat tid via regionens Call Center.

Vid frågor, kontakta:

Lotta Tronêt, förvaltningschef
E-post: lotta.tronet@enkoping.se

Kim Öberg, biträdande medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS)
E-post: kim.oberg@enkoping.se

Foto på äldre man i rullstol med ledare bakom.