Pausad antikropps­testning i Uppsala län

Publicerad

Region Uppsala pausar tillfälligt den storskaliga antikroppstestningen. PCR-testningen för pågående covid-19-infektion påverkas inte.

Region Uppsala tog beslutet efter att det inträffade en incident med risk för smittspridning.

– Man ska vara symtomfri sedan minst två veckor innan man får komma på antikroppstestning. Men tyvärr har det förekommit att patienter med symtom har kommit till mottagningarna i tron att de ska kunna få ett PCR-test på plats. De har smittat ner personalen och utgör en risk för andra som besöker vårdcentralen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhler.

Gäller från den 4 december

Från den 4 december kommer tidsbokningen för antikroppstester som görs via 1177.se att stängas ner.

Det tillfälliga stoppet gäller enbart antikroppstestning som bokas via 1177.se. Provtagningen för pågående covid-19-infektion fortsätter som vanligt. Alla vårdcentraler kan också erbjuda antikroppstestning i anslutning till andra bokade besök. Den testningen fortsätter också som vanligt.

Läs hela pressmeddelandet från Region Uppsala på deras webbplats

Foto på skyddsutrustning, munskydd och plasthandskar.