17 nya konstaterade fall

Publicerad

Under veckan har 17 nya konstaterade fall av corona rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Två kunder har avlidit i sviterna av corona.

– Under veckan har kunder insjuknat på ytterligare tre kommunala omvårdnadsboenden, i kommunal hemtjänst och inom personlig assistans. Vi beklagar också att två kunder har avlidit i sviterna av corona. Anhöriga är informerade, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– Vi konstaterar att vi tyvärr har två nya stora utbrott på omvårdnadsboendena Björkbacken och Trögdshemmet samtidigt som flera av kunderna på Stadsgården och Regalskeppsvägen nu börjar tillfriskna.

• På omvårdnadsboendet Björkbacken har sex kunder konstaterats smittade.
  • På omvårdnadsboendet Gläntan har en kund konstaterats smittad.
  • På omvårdnadsboendet Trögdshemmet har sju kunder konstaterats smittade. En kund har avlidit.
  • Inom kommunala hemtjänsten har två kunder konstaterats smittade.
  • På ett privat företag inom personlig assistans har en kund konstaterats smittad.
  • En kund har avlidit på omvårdnadsboendet Kungsgården, som drivs av Norlandia.

– Precis som tidigare är läget allvarligt och våra verksamheter fortsätter att arbeta strukturerat för att vi inte ska få utbrott i fler verksamheter. Men läget är tufft där ute i verksamheterna, precis som i resten av samhället, säger AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

– Vi har en tät dialog med verksamheterna och trots att många av dem har en högre sjukfrånvaro än normalt bland personalen fortsätter de att fungera. Personalen gör ett fantastiskt arbete dygnet runt utifrån de förutsättningar som de har.

– Folkhälsomyndigheten har förlängt de skärpta allmänna råden i Uppsala län till den 13 december. Vi vill återigen understryka vikten av att följa dem och komma ihåg att det innebär att du inte bör besöka vård- och omsorgsboendena.

Vid frågor, kontakta:

Lotta Tronêt, förvaltningschef
E-post: lotta.tronet@enkoping.se

AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS)
E-post: annakarin.bye@enkoping.se

Kim Öberg, biträdande medicinskt ansvarig sjuksköterska
Mejl: kim.oberg@enkoping.se

Foto på äldre man insvept i en filt som tar tempen för att kontrollera feber.