13 nya konstaterade fall

Publicerad 2020-11-18

Under veckan har 13 nya konstaterade fall av corona rapporterats till vård- och omsorgs­förvaltningens stab. Tre kunder har avlidit i sviterna av corona.

– Under veckan har tyvärr fler insjuknat på kommunala och privata omvårdnads-boenden, i hemtjänsten och inom personlig assistans. Vi beklagar också att tre kunder har avlidit i sviterna av corona, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

  • På omvårdnadsboendet Regalskeppsvägen har ytterligare två kunder konstaterats smittade. En kund av avlidit.
  • På omvårdnadsboendet Stadsgården har en kund avlidit.
  • På omvårdnadsboendet Kungsgården, som drivs av Norlandia, har sju kunder konstaterats smittade. En kund av avlidit.
  • På Hemtjänst Centrum har ytterligare två kunder konstaterats smittade.
  • På Attendo Hemtjänst har en kund konstaterats smittad.
  • På ett privat företag inom personlig assistans har en kund konstaterats smittad.

– Läget är fortsatt allvarligt och vi kan konstatera att utvecklingen av smittan i våra verksamheter följer utvecklingen av smittläget i samhället. Våra verksamheter arbetar strukturerat för att vi inte ska få utbrott i fler verksamheter, säger Lotta Tronêt.

– Vi fortsätter att förhålla oss till de skärpta allmänna råden i Uppsala län. Vi har tät kontakt med de drabbade verksamheterna som hanterar det bra, trots att de är i ett läge där många kunder är sjuka och många bland personalen är sjukskrivna. Ett intensivt smittspårningsarbete pågår parallellt. Vi kan konstatera att utvecklingen av pandemin går mot att vi är i behov av mer resurser för att behålla god och säker vård, säger AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

– För att stärka upp bemanningen i det rådande läget kommer vi att kunna använda två sjuksköterskor från utbildningsförvaltningen. Det är en värdefull resurs för oss och vi är tacksamma för det interna samarbetet kring situationen. Dialog pågår också om hur vi kan kraftsamla om situationen förvärras, säger Lotta Tronêt.

Vid frågor, kontakta:

Lotta Tronêt, förvaltningschef
Telefon: 0171-62 62 40
E-post: lotta.tronet@enkoping.se

AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS)
Telefon: 0171-62 51 33
E-post: annakarin.bye@enkoping.se

Kim Öberg, biträdande medicinskt ansvarig sjuksköterska
Telefon: 0171-62 66 93
Mejl: kim.oberg@enkoping.se

Foto av äldre kvinna som undersöks av en person med skyddshandskar.