Besöks­förbudet på äldre­boenden upphör 1 oktober

Publicerad 2020-09-15

Socialminister Lena Hallengren (S) meddelade i dag på en presskonferens att det nationella besöksförbudet upphör den 1 oktober 2020.

– Det är för många ett efterlängtat och glädjande besked att förbudet upphör, men det är viktigt med fortsatt försiktighet när boendena öppnar, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef på vård- och omsorgsförvaltningen.

Vård- och omsorgsförvaltningens stab sammanträder i morgon bitti för att prata om förberedelser inför öppnandet och kommunikationsinsatser som behövs.

– Vi väntar nu in myndigheternas föreskrifter och riktlinjer innan vi påbörjar vårt lokala arbete om hanteringen. Vi kommer att återkomma med mer information om vad det här innebär i Enköpings kommun så snart vi har det.

Ung kvinna i samtal med äldre person i rullstol på promenad utomhus. Den unga kvinnan sitter ned bredvid rullstolen och håller den äldre personen i handen medan samtalet pågår.