Nya åtgärder för minskad smittspridning

Publicerad 2020-05-14

Från och med denna vecka är visir en del av vård- och omsorgspersonalens utrustning.

Visir används nu vid alla vårdnära besök hos kunder inom alla vård- och omsorgsverksamheterna.

– Vi hoppas att det här ska bidra till att minska smittspridningen. Vi har hela tiden haft ett nära samarbete med professionen inom regionen och följt deras rekommendationer. Att använda visir i den dagliga vården tror vi är en bra och effektiv åtgärd. Det är viktigt för oss att skapa en god och säker vård samt trygghet för våra kunder och medarbetare så vi tvekar inte med att följa de nya rekommendationerna, säger Anna-Karin Bye.

Förändringen sker efter regionens nya riktlinje. Riktlinjen är tillfällig när smittspridning av covid-19 pågår i samhället och gäller för all vård och omsorg i Region Uppsala och Uppsala län.

Läs mer om hur vi jobbar vi för att minska smittspridningen.

Enköping