Orions omvård­nads­boende

Orions omvårdnadsboende ligger i Gånsta, Enköping. Boendet består av sex enheter fördelade på tre våningsplan, totalt 56 lägenheter.

Foto på Orions omvårdnadsboende.

Du ska känna trygghet och delaktighet

Alla människor vill uppleva trygghet och ha god livskvalitet, även när vi blir äldre och behöver stöd av andra i vardagen. Tillsammans med dig och dina anhöriga utformar vi det stöd och hjälp som just du behöver för att känna att din vardag blir meningsfull.

Orions omvårdnadsboende ligger i Gånsta, Enköping. Boendet består av sex enheter fördelade på tre våningsplan, totalt 56 lägenheter. Två av enheterna är avsedda för personer med demenssjukdom. På varje enhet finns gemensamt kök och ett vardagsrum med tv. Här har man en egnen lägenhet som möbleras med egna möbler och tillhörigheter. Säng med madrass ingår i varje lägenhet.

Det finns närhet till omvårdnadspersonal dygnet runt. Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag till fredag, därefter finns joursköterska vid behov.

Välkommen!

Adam Jernberg, resultatenhetschef

Att tänka på vid inflyttning

Hyreskontrakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen i kommunen ansvarar för hyreskontrakten för lägenheterna. Det är hos dem som du tecknar ditt hyreskontrakt och hämtar ut nycklar. Det är också hos dem du säger upp kontraktet och lämnar tillbaka nycklarna.

Ekonomiska frågor

Har du frågor och funderingar kring avgifter och fakturor är du välkommen att kontakta Elisabeth Eriksson på telefon: 0171-62 56 70

Hemförsäkring

När du flyttar in i din nya lägenhet ansvarar du själv för att teckna en hemförsäkring.

Telefon, bredband och TV

Vill du ha fast telefon eller internet i lägenheten ordnar du detta själv. TVlicens ingår i hyran med ett basutbud på cirka 16 kanaler.

Möbler

Du behöver ta med dig kläder, sängkläder, kuddar, täcke, handdukar och allt annat du behöver i ditt dagliga liv. De bör vara märkta med namn och klara maskintvätt i minst 40 grader. Höj- och sänkbar säng finns i lägenheten, allt övrigt behöver du ta med dig själv som möbler, gardiner, persienner eller rullgardin, husgeråd, duschdraperi och tvättkorg.

Kontaktman

Alla som bor på Orion har en kontaktperson bland personalen som hjälper till med omvårdnadsbehov, vardagssysslor och kontakten med anhöriga.

Husläkare

Ansvarig läkare besöker Orion en gång i veckan samt vid behov. Jourläkare finns på akuten och kan kontaktas dygnet runt. Förutom ordinarie vårdpersonal och sjuksköterskor erbjuder Orion tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut för paramedicinska bedömningar och ordination av tekniska hjälpmedel. Tillsammans med sjuksköterskorna arbetar de även handledande för både boende och övrig personal.

Kontaka oss

Resultatsenhetschef

Adam Jernberg

E-post: adam.jernberg@enkoping.se
Telefon: 0171-62 75 33

Adress till Orions omvårdnadsboende

Orions omvårdnadsboende, Solgatan 2, 749 45 Enköping