Malins omvårdnadsboende

Malin är beläget i bostadsområdet Romberga med närhet till butiker. Det finns 24 lägenheter fördelat på tre våningar i fastigheten.

Malins omvårdnadsboende

Välkommen

Alla människor vill uppleva trygghet och ha god livskvalitet, även när vi blir äldre och behöver stöd av andra i vardagen. Tillsammans med dig och dina anhöriga utformar vi det stöd och hjälp som just du behöver för att känna att din vardag blir meningsfull.

För att förgylla vardagen ytterligare erbjuder vi olika aktiviteter som föreslås på boende- och gårdsråden.
Malin är beläget i bostadsområdet Romberga med närhet till butiker. Det finns 24 lägenheter fördelat på tre våningar i fastigheten. Varje våning har gemensamma utrymmen som mat- och vardagsrum samt en stor balkong.
Lägenheterna består av ett rum med kokmöjligeter och balkong, några lägenheter har en fransk balkong. I varje lägenhet finns det en höj-och sänkbar säng med madrass, resterande möbler står du för själv.

Det finns närhet till omvårdnadspersonal dygnet runt. Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag till fredag, därefter finns jour- sköterska vid behov.

I anslutning till Malin finns ett café som är öppet dagtid vardagar, som du även kan få tillgång till vid till exempel födelsedagar.

Varmt välkommen!
Kajsa Klarbo, resultatenhetschef

När du flyttar

Hyreskontrakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen i kommunen ansvarar för hyreskontrakten för lägenheterna. Det är hos dem som du tecknar ditt hyreskontrakt och hämtar ut nycklar. Det är också hos dem du säger upp kontraktet och lämnar tillbaka nycklarna.

Ekonomiska frågor

Har du frågor och funderingar kring avgifter och fakturor är du välkommen att kontakta Annika Träff på telefon: 0171-62 52 69.

TV

TV-licens ingår i hyran med ett basutbud på cirka 16 kanaler.

Hemförsäkring

När du flyttar in i din nya lägenhet ansvarar du själv för att teckna en hemförsäkring.

Telefon och bredband

Önskar du ha fast telefon eller internet i lägenheten ordnar du detta själv.

Att tänka på

Du behöver ta med dig kläder, sängkläder, kuddar, täcke, handdukar och allt annat du behöver i ditt dagliga liv. De bör vara märkta med namn och klara maskintvätt i minst 40 grader.

Höj- och sänkbar säng finns i lägenheten, allt övrigt behöver du ta med dig själv som möbler, gardiner, persienner eller rullgardin, husgeråd, duschdraperi och tvättkorg.

Om Malin

Kontaktman

När du flyttar in i din lägenhet får du en kontaktman som samordnar och stödjer dig i din vardag. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan över hur din hjälp och ditt stöd ska vara. Om du vill kan även dina anhöriga vara med. I överenskommelsen utgår vi från ditt biståndsbeslut och dina behov och önskningar.

Husläkare

Husläkare för Malins omvårdnadsboende kommer från Husläkarcentrum. Om du redan har en husläkare kan du självklart behålla denne.

Boenderåd

Malin erbjuder vi boende- och gårdsråd fyra gånger per år. Rådet är till för att öka din delaktighet i verksamheten. Här kan du ta upp synpunkter och idéer. Inbjudna är kunder, resultatenhetschef, omvårdnadspersonal, aktivitetsamordnare och kontaktpolitiker.

Informationsträff

Fyra gånger per år bjuder Malin in till informationsträffar där vi informerar om verksamheten på Malin utifrån olika professioner. Inbjudna är anhöriga, ledningsgrupp och kontaktpolitiker.

Personuppgifter

Från den 25 maj 2018 gäller GDPR (dataskyddslagen). Ansvarig för hanteringen av personuppgifterna är vård- och omsorgsnämnden. Kontakt genom e-post: vardomsorg@enkoping.se. Du har rätt att invända mot hur dina personuppgifter hanteras. För mer information gå in på vår hemsida enkoping.se/personuppgifter.

Kontakta oss

Resultatsenhetschef
Kajsa Klarbo
Telefon: 0171-62 61 56 (vardagar)
E-post: kajsa.klarbo@enkoping.se

Samordnare Malin och Café Malin
Åsa Gustavsson
Telefon: 0171-62 61 68 (vardagar 7–16)
E-post: asa.gustavsson@enkoping.se

Samordnare Malin
Rose-Marie Dahlström
Telefon: 0171-62 61 58 (vardagar 7–16)
E-post: rose-marie.dahlstrom@enkoping.se

Sjuksköterska
Leontine Burggraaff
Telefon: 0171-62 61 55
(vardagar 7.30–16)
E-post: leontine.burggraaff@enkoping.se

Sjuksköterska
Ida Boman
Telefon: 0171- 62 61 55 (vardagar 7.30-16)
E-post: ida.boman@enkoping.se

Våning 1, telefon: 0171-62 61 51
Våning 2, telefon: 0171-62 61 52
Våning 3, telefon: 0171-62 61 53
Café Malin, telefon: 0171-62 50 24

Adress:
Malin omvårdnadsboende
Rombergsgatan 34
745 33 Enköping