Första spadtaget för ny central stadsdel

Publicerad

I dag togs det första spadtaget i utvecklingen av den nya centrala stadsdelen inom Lillsidan.

Under torsdagen samlades personer från Enköpings kommun, ICA Fastigheter, ICA Sverige, Magnolia bostad, och ByggPartner för att ta det första spadtaget för den första delen av utvecklingen av den nya centrala stadsdelen.

Den nya stadsdelen inom Lillsidan kommer att innehålla butiker, olika typer av bostäder, en förskola, ett omvårdnadsboende och andra verksamheter.

Hållbar stadsdel

Den nya stadsdel Lillsidan är gammal industrimark som nu ska bli en hållbar stadsdel, med närhet till både grönområden och stadskärnan. Läget gör att det blir enkelt att ta sig runt hållbart med cykel, buss eller till fots.

– Vi vill gå från industrikvarter till ett varierat bostadsområde och knyta ihop de västra stadsdelarna med centrum. Denna nya stadsdelen ska ge plats för 900 bostäder, service och upplevelser. I och med dagens spadtag inleds en spännande och efterlängtad utveckling av Lillsidan i Enköping, säger Peter Book, kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer om den nya stadsdelen på vår webbplats Enköping växer

Foto på fem personer på en byggplats. De alla kollar mot kameran och håller spadar i sina händer.

Anna Jöhnemark, ICA Sverige, Björn Bergman, Magnolia Bostad, Peter Book, Kommunstyrelsens ordförande Enköping, Lasse Åhsberg, ICA Fastigheter och Albert Sjögren, Byggpartner.