Uppmaning till kommunens invånare

Publicerad

Situationen är allvarlig. Antalet intensivvårdade covid-19 patienter i länet är, om utvecklingen fortsätter, snart fler än hittills under pandemin.

Inför påsken vill vi därför rikta en tydlig vädjan till alla i Enköping om att följa de råd och rekommendationer som finns.

• Undvik onödigt resande
  • Undvik nya kontakter
  • Håll avstånd till de personer du träffar

– Vi ser alla fram emot påsk och vårens inträde, men utifrån läget är det viktigt att vi orkar hålla ut och inte umgås utanför den egna familjen om möjligt. Det är med andra ord inte läge för några påskfiranden utanför det egna hushållet. Vi behöver alla göra vad vi kan för att minska virusets möjlighet till att sprida sig, säger kommundirektör Ulrika K Jansson.

Vi uppskattar de många exempel vi sett där verksamheter anpassar sig för att minska smittrisken. De anpassningar som görs och har gjorts, i det privata och på arbetsplatser, är grunden till samhällets förmåga att hantera smittspridningen. Därför vill vi återigen trycka på vikten av att hålla i, hålla ut och göra det som just du kan för att minska din risk för att exponeras för smittan.