Ulrika K Jansson är ny kommun­direktör

Publicerad 2020-05-19

I dag den 19 maj beslutade kommunstyrelsen att Ulrika K Jansson från Örebro blir ny kommundirektör i Enköping.

I dag är Ulrika programdirektör för samhällsbyggnad och förvaltningschef för stadsbyggnad i Örebro kommun. Hon tillträder 24 augusti.

– Det här känns väldigt bra. Enköping ligger mitt i en spännande region och är inne i ett expansivt skede med flera spännande projekt, som nytt gymnasium, familjebad och Årets stadskärna. Jag ser fram mot att få vara med och bidra till ett växande Enköping och ta nästa steg i kommunens utveckling, säger Ulrika K Jansson.

– Ulrika har en gedigen erfarenhet och stor vana av att leda kommunal verksamhet och har haft flera tunga roller inom samhällsbyggnadsområdet. Hon är van att arbeta strategiskt och övergripande i en politiskt styrd organisation. Hon passar bra in i den profil som vi eftersökt, säger Ingvar Smedlund, kommunstyrelsens ordförande.

Samhällsbyggnads­frågor i Örebro, Västerås och Arboga

Som programdirektör har hon strategiskt ansvar för hela samhällsbyggnadsområdet. Där ingår stadsbyggnad, tekniska förvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen samt miljökontoret. Som förvaltningschef för stadsbyggnad är hon högst ansvarig för kommunens fysiska planering.

Tidigare har Ulrika K Jansson jobbat som planarkitekt, planchef och verksamhetschef i Örebro, Västerås och Arboga.

Ulrika Jansson är 40 år, bor strax utanför Örebro med sin familj. På fritiden umgås hon gärna med familj och vänner och sjunger i kör.

Slutkandidaterna har intervjuats av kommunalråden, kommunstyrelsens arbetsutskott, förvaltningschefer och representanter från fackförbunden Lärarnas riksförbund, Vision, Lärarförbundet och Kommunal.

Christin Tjärnheden kvar som tillförordnad kommundirektör

Kommunstyrelsens personalutskott ska besluta om att förlänga Christin Tjärnhedens tillförordnade som kommundirektör till och med den 23 augusti.

Frågor?

Ingvar Smedlund, kommunstyrelsens ordförande
E-post: ingvar.smedlund@politiker.enkoping.se

Ulrika K Jansson från Örebro blir ny kommundirektör i Enköping. Foto: Susanne Flink