Vård och omsorg behöver extra medarbetare

Publicerad 2020-03-26

Just nu är det ont om folk inom vård och omsorg. Läget är akut och vi söker dig som kan jobba. Anmäl ditt intresse redan idag!

På grund av coronasmittan står Enköpings kommun inför rejäla utmaningar. Bemanningen inom vård och omsorg är väldigt ansträngd.

– Vi behöver mellan 50-100 extra medarbetare redan nu. Vi måste också förbereda oss på ett scenario där upp till hälften av ordinarie personal är sjukskriven, berättar Maria Palm, verksamhetsområdeschef på vård och omsorgsförvaltningen.

Vi behöver din hjälp! Om du har någon form av vårdutbildning (ej ett krav) eller har möjlighet att hjälpa till vill vi att du anmäler ditt intresse så fort som möjligt.

Du kommer bland annat att få hjälpa kunder upp ur säng, med hygien och påklädning samt förbereda måltider och lättare matlagning.

Hur går det till?

1. Du skickar in en intresseanmälan.
  2. Du blir inbjuden till arbetsmarknadsenheten. Där får du veta mer om vad vi behöver för hjälp och du får en chans att presentera dig själv.
  3. Du får en visstidsanställning med timlön på Enköpings kommun. Det är en anställning som gäller under en viss tid, som sen avslutas.
  4. Du får en kort introduktion (2-3 timmar) hos vård- och omsorgsförvaltningen.
  5. Du skickas till den verksamhet som behöver hjälp.

Kan vem som helst söka?

Det är inget krav men vi ser gärna att du som lämnar intresseansökan har:

• tidigare erfarenhet inom vård och omsorg eller barnomsorg
  • utbildning kopplat till vård och omsorgsarbeten
  • erfarenhet av serviceyrken som exempelvis handel, restaurang- eller caféverksamhet.

Lämna din intresseansökan här

Har du frågor?

Kontakta Enköpings kommuns HR-chef, Håkan Sandberg, på telefonnummer 0171-62 51 78.

Du kan också kontakta Lasse Olsson, chef på arbetsmarknadsenheten, via telefonnummer 0171-62 56 50.

Enköping